Αρχική Νέα Τοπικά Γραμματεία ΠΑΜΕ: το συνέδριο των νοσηλευτών και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Γραμματεία ΠΑΜΕ: το συνέδριο των νοσηλευτών και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις

13

 

Ανακοίνωση της Γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ

 

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ

ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 Την ώρα που κορυφώνεται η βάρβαρη αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης της πλουτοκρατίας και των προθύμων του μνημονίου και της τρόικας οι “γνωστοί άγνωστοι” bloggers του διαδικτύου, αλλά και των τοπικών έντυπων μέσων, βρήκαν τον υπεύθυνο που αντιστρατεύεται την “ανάπτυξη του νησιού”.

            Η ταξική κι αγωνιστική στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ τη μέρα της απεργίας 11 Μάη και το κάλεσμα τους προς τους νοσηλευτές του δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα, των νέων ανέργων νοσηλευτών, που τους στρίμωξαν – οι φαρμακευτικές εταιρίες στο όνομα τους επιστημονικού συνεδρίου – τα όνειρα και το μέλλον, στην αγορά μιας πιστοποίησης των σεμιναρίων των φαρμακευτικών εταιριών στο Ομήρειο, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ λοιδορήθηκε συκοφαντήθηκε και διαστρεβλώθηκε, από τους σωτήρες της «ανάπτυξης» του νησιού.

             Τι για καταλήψεις του Ομηρείου διέδωσαν και κατάγγειλαν.

          Τι για προπηλακισμούς είπαν.

          Τι το ρεζίλεμα του νησιού είδαν.

Το ΠΑΜΕ είδε στο πρόσωπο των νοσηλευτών τους λειτουργούς της δημόσιας υγείας που για μήνες τώρα δίνουν το δικό τους αγώνα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και θεώρησε ταξική υποχρέωση του να βρεθεί στο πλευρό τους και να στηρίξει το λειτούργημά τους.

            Όμως ας απαντήσουν στον εργαζόμενο λαό για ποια ανάπτυξη μιλούν; σε ποια Χίο; ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει; Η εργατική τάξη ή η πλουτοκρατία;

 

  • Ας απαντήσουν στα εκατοντάδες νέα παιδιά που τελειώνουν το σχολείο, που τελειώνουν το πανεπιστήμιο και βρίσκονται άνεργα ποιο είναι το μέλλον τους;
  • Ας απαντήσουν στους εκατοντάδες εργαζόμενους που απολύθηκαν πως θα ζήσουν.
  • Ας απαντήσουν γιατί διογκώνεται η ανεργία και εκατοντάδες νέοι άνθρωποι κάνουν ουρά για αιτήσεις 24 οδοκαθαριστών στο δήμο Χίου;
  • Ας απαντήσουν γιατί αυξάνονται οι απόκληροι και οι καταφρονημένοι στο νησί, που δεν έχουν να επιβιώσουν, να πληρώσουν τη ΔΕΗ, το νερό, το τηλέφωνο, να πάρουν τα φάρμακα τους.
  • Ας απαντήσουν πότε νοιάστηκαν για τους ανασφάλιστους και τους εργαζόμενους που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι στο νοσοκομείο για να τους δουν οι γιατροί.
  • Ας απαντήσουν πως ζουν καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες που δεν έχουν τα προς το ζην.
  • Ας απαντήσουν αν μίλησαν στο επιστημονικό συνέδριο για τα νοσήλια, για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, για το κλείσιμο και τη συγχώνευση των νοσοκομείων, για την έλλειψη στοιχειωδών υγειονομικών μέσων στο νοσοκομείο του νησιού μας.

 

Τέλος, ας δώσουν μια ολοκληρωμένη απάντηση στα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών που έγιναν στο όνομα της ανάπτυξης, που πήγαν τα δισεκατομμύρια λεφτά του εργαζόμενου λαού για τα έργα ανάπτυξης του Ναγού, της μαρίνας Χίου, της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, του φράγματος Κόρης Γεφύρι κλπ κλπ.

            Ο πόνος τους ήταν να προωθηθούν τα τουριστικά πακέτα που πλήρωσαν αδρά οι φαρμακευτικές εταιρίες και βέβαια με το αζημίωτο και να τα μοιραστούν οι καπιταλιστές του τόπου. Ένα είναι σίγουρο ότι τα μικρομάγαζα του νησιού μάζεψαν τα ψίχουλα από το τραπέζι της πλουτοκρατίας.

            Ένα πράγμα πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί και οικονομικοί εκπρόσωποι του μνημονίου και της τρόικας στο νησί. Βρίσκονται στην απέναντι όχθη από την εργατική τάξη και τα λοιπά στρώματα. Προώθησαν και στήριξαν και στηρίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών εταιριών, των φαρμακευτικών εταιριών και τους μεγαλοεργολάβους. Για την ανάπτυξη των κερδών τους νοιάζονται…

            Απέναντι σ’όλα αυτά το ΠΑΜΕ παλεύει και αγωνίζεται για να βρεθεί η εργατική τάξη στο επίκεντρο της κοινωνικής πολιτικής ζωής, να βρεθεί ο εργάτης στο τιμόνι της νέας ζωής, γιατί αυτός είναι που δημιουργεί και πρέπει να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του.

Χίος 14/05/2011

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιες εξετάσεις: πήραν τα γραπτά πίσω στα Μαθηματικά!
Επόμενο άρθροΕκθεση προϊόντων από το Εργαστήσιο Ειδικής Επαγ. Κατάρτισης