Αρχική Νέα Τοπικά Δεν έπεισε ο Ντομινίκ Στρος Καν – Παραμένει υπό κράτηση

Δεν έπεισε ο Ντομινίκ Στρος Καν – Παραμένει υπό κράτηση

11

 

Δεν έπεισε απ’ ό,τι φαίνεται τους δικαστές ο Ντομινίκ Στρος Καν. Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που προσήχθη σήμερα στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάτταν αποφασίστηκε να πραμείνει υπό κράτηση.

Την κράτησή του ζήτησε ο εισαγγελέας λόγω της πιθανότητας διαφυγής στη Γαλλία.

Σημειώνεται πως η υπεράσπιση είχε ζητήσει απελευθέρωση με εγγύηση ενός εκατ. δολαρίων.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν αντιμετωπίζει τις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και κράτησης ανθρώπου παρά τη θέλησή του.

Ορίστηκε νέα δικάσιμος την 20ή Μαΐου. Την ίδια ημέρα θα γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων για γενετικό υλικό.

Στο τιμόνι ο κ. Τζον Λίπσκι

Ο δεύτερος στην ιεραρχία, ο κ. Τζον Λίπσκι, αναλαμβάνει προσωρινά επικεφαλής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά την …περιπέτεια που κόστισε τη σύλληψη στον Ντομινίκ Στρος Καν.

Εχθες ήταν μάλιστα να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στο διεθνή οργανισμό υπό την προεδρία του κ. Λίπσκι αλλά αναβλήθηκε τελικά καθώς αποφασίσθηκε τελικά να δούν τι μέλλει γενέσθαι με τον Ντομινίκ Στρος Καν και να αναμένουν πρώτα και τυπικά την παραίτησή του.

«Σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες του ΔΝΤ, ο Τζον Λίπσκι, πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ενεργεί, ωστόσο, ως διευθύνων σύμβουλος, όταν ο διευθύνων σύμβουλος δεν είναι στην Ουάσινγκτον DC», όπως δήλωσε, εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού, κ. Μάρεϊ σε ανακοίνωσή του. 

Σε ό,τι αφορά στην προώθηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Β. Σόϊμπλε δήλωσε ότι η σύλληψη του κ. Ντομινίκ Στρος Καν δεν θα επηρεάσει τις συζητήσεις για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. 

Οπως είπε, το ΔΝΤ είναι ένας μεγάλος οργανισμός και ικανός να λειτουργήσει και πρόσθεσε ότι θα γίνει αναπλήρωση του κ. Στρος Καν στο σημερινό συμβούλιο του Εurogroup.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σημείωσε, ότι εάν αδυνατεί να επιστρέψει στις αγοράς τον επόμενο χρόνο, τότε θα πρέπει να συζητήσει και να λάβει στη συνέχεια νέα μέτρα.

Οπως ανακοίνωσε στη συνέχεια το ΔΝΤ, στις κρίσιμες συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα εκπροσωπηθεί από την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια αρμόδια για την Ευρώπη, Νεμάτ Σαφίκ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓανιάρης σε Βρουλή για Σπήλαια: την ευθύνη έχει από ΥΠΠΟ η ΕΝΑ Χίου
Επόμενο άρθροΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ με 2η συνάντηση Μουσείων Χίου