Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δήλωση Κ. Μουσουρούλη για την επίσκεψη υφ. Οικονομικών Δ. Κουσελά στη Χίο

Δήλωση Κ. Μουσουρούλη για την επίσκεψη υφ. Οικονομικών Δ. Κουσελά στη Χίο

7

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 


Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά στη Χίο, ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

« Η άμεση αντίληψη των επιπτώσεων της Κυβερνητικής πολιτικής στην Περιφέρεια, είναι μια ευκαιρία που δίνεται μόνο στα στελέχη εκείνα που και θέλουν και μπορούν να τη διαμορφώσουν.

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Χίο, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς, πέραν της δεδομένης κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η τοπική κοινωνία και οικονομία, μπορεί να αντιληφθεί πολύ καλύτερα και το θέμα της άδικης φορολόγησης του Κάμπου Χίου, αφού κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, με τις διαρκείς παραστάσεις του πολιτικού προσωπικού και των φορέων του νησιού, εντός και εκτός Βουλής.

 

Ο Υφυπουργός, έχει ήδη στα χέρια του την αρχική τροπολογία που κατέθεσα στη Βουλή (αλλά και τη νομοτεχνικά βελτιωμένη εκδοχή της), την οποία συνυπέγραψαν πενήντα τέσσερεις (54) Βουλευτές από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς και την αντίστοιχη που κατέθεσαν αυτοτελώς το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαπιστώνοντας επί τόπου τη μοναδικότητα της περίπτωσης του Κάμπου, μπορεί άνετα να συμφωνήσει για το αβάσιμο του επιχειρήματος, με το οποίο την απέρριψε, και να δεσμευτεί για την ενσωμάτωσή της στο πρώτο νομοσχέδιο που το Υπουργείο του θα φέρει στη Βουλή.

 

Στο ίδιο πνεύμα, ο Υφυπουργός, μπορεί να προωθήσει τις διαδικασίες για την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη θεομηνία, αφού δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για περαιτέρω καθυστέρηση.

 

Ελπίζω να θέλει να ανταποκριθεί θετικά και στα δύο αυτά ζητήματα, και η επίσκεψή του να εξέλθει των στενών ορίων μιας κομματικής εκδήλωσης ενόψει πιθανών πολιτικών εξελίξεων ».