Αρχική Νέα Οικονομία Πρωτοποριακή Ελληνική Πλατφόρμα Παρακολούθησης Social Media

Πρωτοποριακή Ελληνική Πλατφόρμα Παρακολούθησης Social Media

19

 Δελτίο Τύπου

 

Πρωτοποριακή Ελληνική Πλατφόρμα Παρακολούθησης Social Media Παρουσιάστηκε σήμερα

στο Παγκόσμιο Συνέδριο της FIBEP στη Θεσσαλονίκη


Ένα καινοτόμο εργαλείο παρακολούθησης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Γραφείων Αποκομμάτων Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη

 

 Θεσσαλονίκη, 19 Μαΐου 2011 –  Συνεχίζονται οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Γραφείων Αποκομμάτων Τύπου (FIBEP) που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

 Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου που έχει θέμα «Digital, Mobile Content» και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα Social Media παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά μια νέα υπηρεσία monitoring για τα κοινωνικά δίκτυα που αναπτύχθηκε εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Η εταιρεία Clip News Α.Ε. που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες συλλογής και διαχείρισης αποκομμάτων έντυπου τύπου, internet, ραδιοφώνου και τηλεόρασης, διεθνών μέσων και social media από το 1992 και είναι μέλος της FIBEP από το 2002, προχώρησε στην υλοποίηση για την Ελληνική αγορά μιας καινοτόμου πλατφόρμας για την παρακολούθηση τριών βασικών δικτύων: Facebook, Twitter και YouTube.

  Η νέα υπηρεσία Social Media Monitoring θα παρέχει στατιστικά στοιχεία σε πίνακες και τρισδιάστατα γραφήματα που σε συνδυασμό με τα αποκόμματα θα μπορούν να προσφέρουν στους συνδρομητές σημαντική πληροφόρηση για τους εξελισσόμενους διαλόγους και να εξάγουν συναίσθημα (sentiment) σχετικά με συγκεκριμένα θέματα ενδιαφέροντος. Η πληροφόρηση αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να προχωρούν σε λήψη αποφάσεων και σχεδιασμό στρατηγικών για την online επικοινωνία μιας εταιρείας ή ενός brand μιλώντας αποτελεσματικότερα στα στοχευόμενα κοινά τους. Η υπηρεσία επιπλέον έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει έννοιες και σχετικά post από blogs, διευρύνοντας τα insights που μπορεί κανείς να αποκτήσει για τη φήμη της μάρκας ή του οργανισμού του .

 Οι σύνεδροι, πάνω από 100 άτομα από 30 χώρες, επαίνεσαν αυτή την πρωτοβουλία η οποία αποτελεί κάτι το πρωτοποριακό για την ελληνική αγορά και παρότρυναν την Clip News να συνεχίσει να δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση και με αυτή τη δημιουργικότητα.

 Το συνέδριο συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 21 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Electra Palace. Στο Twitter πραγματοποιείται ζωντανή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συνέδρων αλλά και όσων παρακολουθούν τις εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου FIBEP 2011. Το hashtag των συζητήσεων είναι #fibep2011 ενώ το επίσημο account είναι το «fibep2011»

 

Σχετικά με την Clip News:

Η Clip News Α.Ε. δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες συλλογής και διαχείρισης αποκομμάτων από το 1992 με γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συνδρομητών.
Το 2002 η εταιρία έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Γραφείων Αποκομμάτων Τύπου (FIBEP) και παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης από διεθνή μέσα απ’ όλο τον κόσμο.

Παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης από όλο τον Ελληνικό και ξένο Τύπο, καθώς επίσης από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο, σε συνδυασμό με περιλήψεις, πλήρεις μεταφράσεις και απομαγνητοφωνήσεις

Η αποδελτίωση δε σταματά με την εύρεση και αποστολή πληροφοριών αλλά αποκτά ποιοτική και ποσοτική αξία με υπηρεσίες ανάλυσης, όπως AVE, Media Analysis, News Report, Evaluation Report, Statistics Report.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο»: μεγάλη ντροπή από την ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη την Παρασκευή του Υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά