Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ομιλία Κ. Μουσουρούλη για νομοσχέδιο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Ομιλία Κ. Μουσουρούλη για νομοσχέδιο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

9

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

“Η χρήση της τεχνολογίας από μόνη της δεν συνεπάγεται απλούστευση, πολύ δε περισσότερο όταν προστίθενται διοικητικές δομές που αναπαράγουν τη γραφειοκρατία. Μπορεί η Κυβέρνηση να θέλει να δημιουργείται η εντύπωση ότι επιλύει τα προβλήματα, στην ουσία όμως τα επιδεινώνει, οδηγώντας τη χώρα και σε διοικητική χρεοκοπία”, τόνισε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Επισημαίνοντας ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, έχουν σημασία μόνον όταν παρέχονται με ασφάλεια, εγκυρότητα, ομοιογένεια, ποιότητα και χωρίς αποκλεισμούς, ανέφερε την απουσία υποχρεωτικών προβλέψεων πρόσβασης των ΑμΕΑ σε αυτές, ενώ επέκρινε την Κυβέρνηση για την ακύρωση του έργου «ΜΟΧΛΟΣ» που εξασφάλιζε ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές συναλλαγές για το σύνολο των υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Ανάπτυξης.

Για το θέμα της επέκτασης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι από μόνη της δεν οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα, αν δεν βελτιώνονται οι δεξιότητες, η οργάνωση και οι τεχνολογικές υποδομές. Ειδικά για τους παιδαγωγούς, σημείωσε ότι η κρίση έχει ήδη επιβαρύνει τη διαχείριση της ευαίσθητης προσχολικής ηλικίας με την αύξηση του αριθμού των παιδιών και την αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών αναγκών των παιδικών σταθμών.

Ο Κωστής Μουσουρούλης, αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», επεσήμανε ότι οι νέες ρυθμίσεις, επιβεβαιώνουν την προχειρότητα του σχεδίου, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η διαχείριση των αποβλήτων στα νησιά, αυξάνουν τις κρατικές δαπάνες, ενώ, παράλληλα, δημιουργούν υποψίες φωτογραφικών επιλογών.

 


 

Δείτε την ομιλία σε μορφή video: https://rcpt.yousendit.com/1124972933/34a600f778261ce923670efe37cd8195

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο»: μεγάλη ντροπή από την ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη την Παρασκευή του Υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά