Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου σε Νοσοκομείο για την καταβολή των 5 ΕΥΡΩ

Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου σε Νοσοκομείο για την καταβολή των 5 ΕΥΡΩ

8

            Ακόμα και 3 φορές μέσα στον ίδιο μήνα πλήρωσαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι εισιτήριο 5 ΕΥΡΩ στο Νοσοκομείο όπου πήγαν να εξεταστούν. Ακόμα δηλαδή και στην περίπτωση επανεξέτασης βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτό το μέτρο, γεγονός που κατήγγειλαν στο Εργατικό Κέντρο Χίου.

Σε παρέμβαση της Διοίκησης του ΕΚ προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου έγινε αποδοχή εν μέρει του αιτήματος, ώστε να μην καταβάλλονται τα 5 ΕΥΡΩ σε περίπτωση επανεξέτασης.
Το δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Χίου είναι το ακόλουθο:

 

Το Ε.Κ.Χ δέχτηκε παράπονα από εργαζόμενους και συνταξιούχους για την καταβολή των 5 ευρώ τρεις φορές μέσα στον ίδιο μήνα.

Το  προεδρείο του Εργατικού Κέντρου ζήτησε άμεσα συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου η οποία και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17/05/2011.

Οι εκπρόσωποι του Ε.Κ.Χ καταρχήν παρουσίασαν στον κύριο Διοικητή τους λόγους της αντίθεσής του Ε.Κ.Χ. στην εφαρμογή της καταβολής των 5 ευρώ αφού γιʼ αυτό τον λόγο καταβάλουμε τις εισφορές μας στα ασφαλιστικά μας ταμεία και με την επίδειξη του βιβλιαρίου μας θα έπρεπε να μας παρέχονται οι υπηρεσίες υγείας και να καταβάλλονται τα έξοδα από τα ταμεία μας.

Τέλος ζήτησαν από τον Διοικητή μέχρι την τελική κατάργηση της καταβολής 

των 5 ευρώ τουλάχιστον να μην εισπράττονται σε περίπτωση επανεξέτασης. Ο  

Διοικητής αντιλαμβανόμενος και εκείνος τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πια πολλοί συμπολίτες μας αποδέχθηκε το αίτημά μας και δεν θα καταβάλλονται πλέον τα 5 ευρώ για επανεξέταση στα ιατρεία του Νοσοκομείου.