Αρχική Νέα Τοπικά Ανησυχία Επιμελητηρίου για τις αποζημιώσεις των -πλημμυροπαθών- βλέπει ευθύνες στη σύνταξη των...

Ανησυχία Επιμελητηρίου για τις αποζημιώσεις των -πλημμυροπαθών- βλέπει ευθύνες στη σύνταξη των αιτήσεων

9

 

 Ευθύνες στην πρώην Νομαρχία και νυν Περιφέρεια, για την έλλειψη συντονισμού με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών του περασμένου Οκτωβρίου για γραφειοκρατικούς λόγους, επέρριψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαννίκο, που την περασμένη Δευτέρα είχε σχετική συνάντηση στην Αθήνα για το θέμα αυτό, ενώ έγινε η καταγραφή των πληγεισών επιχειρήσεων εντούτοις δεν συμπληρώθηκε ένα τυποποιημένο πρακτικό για κάθε επιχείρηση, με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και αναλυτικά τα κατεστραμμένα είδη, καθώς και οι αξίες τους.

Μάλιστα δεν σταθήκαμε εντάξει στις υποχρεώσεις μας για αποστολή των σχετικών από 44 επιλεγμένες επιχειρήσεις (σε σύνολο 290 που δήλωσαν πλημμυροπαθείς) στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με έγγραφό του στις 8/4/2011.

Αντί εξάλλου να μειωθούν  οι απαιτήσεις, όπως φέρεται να ζήτησε το υπουργείο, σε σχέση με τις πρώτες αιτήσεις αυτές αυξήθηκαν.
Συγκεκριμένα στις 6/12/10 οι πληγείσες επιχειρήσεις ήταν 287 και δήλωναν ζημίες ύψους 4.016.000 ΕΥΡΩ.

Τρεις μήνες μετά, στις 2/3/11 οι επιχειρήσεις εμφανίζονται 290 και το ποσό ανέρχεται στα 4.500.000 ΕΥΡΩ.

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών στη συνάντηση της Δευτέρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να παραπεμφθεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Χίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες για αυτή την κατάσταση.

Πάντως ο κ. Ζαννίκος που έκανε λόγω ακόμα και για παραίτησή του, αν δεν καταφέρουν οι πλημμυροπαθείς να αποζημιωθούν, στο παρελθόν είχε επαινέσει δημόσια τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου για το πόσο γρήγορα είχε κινηθεί στο θέμα της επιστολής των σχετικών στοιχείων.

Μήπως η συγκεκριμένη στάση του υπουργείου Οικονομικών αποτελεί εμμέσως υπεκφυγή για να μην καταβάλλει (ή να μειώσει σημαντικά) τις αποζημιώσεις;

 

ΠΗΓΗ: tvpatrida.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕργατικό Κέντρο στηρίζει ΣΕΣΝΟΧ
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στα Μικρασιατικά παράλια