Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Η Κυβέρνηση του...

Ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φορολογεί τα περιβόλια του Κάμπου ως μεγάλη ακίνητη περιουσία

22

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φορολογεί τα περιβόλια του Κάμπου ως μεγάλη ακίνητη περιουσία

 

Στα χέρια των Καμπούσων η αποτροπή του ξεριζωμού τους

            Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμα φορά έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο λαός δεν πρέπει να τρέφει φρούδες ελπίδες. Πριν καλά καλά φτάσει το αεροπλάνο στην Αθήνα που μετέφερε τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κουσελά, που ήρθε στο νησί για «διαβούλευση με την τοπική κοινωνία» οι κάτοικοι του Κάμπου έπαιρναν στα χέρια τους τα ειδοποιητήρια της εφορίας για να κάνουν Δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για την περίοδο 1997-2007!

            Η αντιλαϊκή και αντικοινωνική αυτή ενέργεια της κυβέρνησης πρέπει να χρησιμεύσει για την εξαγωγή πλούσιων και ουσιαστικών συμπερασμάτων με πολλαπλούς αποδέκτες:

1.      Το ρόλο των τοπικών μέσων ενημέρωσης, που καλούσαν τον υφυπουργό να επισκεφτεί τον Κάμπο προκειμένου να διαμορφώσει γνώμη, θέλοντας έτσι να πείσουν την κοινή γνώμη για «δημοκρατική» λειτουργία του κυβερνώντος κόμματος.

2.      Το Φιλοπρόοδο Όμιλο Κάμπου που διαχρονικά δια των διοικητικών του συμβουλίων καλλιεργεί αυταπάτες και κλίμα συναίνεσης και συμβιβασμού, που ουσιαστικά εγκλωβίζει τις αγωνιστικές διαθέσεις των κατοίκων

3.      Το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χίου ο οποίος ως Πόντιος Πιλάτος «ποιεί την νήσσα», αφού ως κυβέρνηση μέχρι το 2009 έκανε ότι μπορούσε για να φορολογηθούν τα χωράφια του  Κάμπου ως οικόπεδα. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, πολύ περισσότερο άγνοια του ζητήματος.

Ο Κάμπος αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό κομμάτι του νησιού που η διατήρηση του έχει να κάνει με την ύπαρξη των αγροτικών στοιχείων του. Όμως εδώ και πολλά χρόνια έχουν δρομολογηθεί οι θεσμικές διαδικασίες οι οποίες συντελούν στο διώξιμο των αγροτών και στο πέρασμα των αγροτεμαχίων στα χέρια της πλουτοκρατίας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος καλεί το λαό να καταδικάσει τους κυβερνώντες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη δρομολόγηση της καταστροφής του Κάμπου και τους Καμπούσους μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες, μακριά από συμβιβασμένες ηγεσίες, να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος καλεί τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των Καμπούσων.

 

Χίος, 31/5/2011