Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Γ. Ανατολάκη για το λιμάνι Καρδαμύλων

Ερώτηση Γ. Ανατολάκη για το λιμάνι Καρδαμύλων

15

Ερώτηση για το λιμάνι των Καρδαμύλων κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης. Φαίνεται όμως να μπλέκει μέσα στην ερώτηση και την παλιά ιχθυόσκαλα που βρίσκεται στο λιμάνι της Χίου.
Το σχετικό δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Ερώτηση για την εγκατάλειψη και τον μαρασμό του λιμανιού στα Καρδάμυλα της Χίου, ενώ θα μπορούσε να αποφέρει μεγάλα οφέλη στην αλιεία και τον Τουρισμό μέσα από την ανάπτυξη του.
Οποιοδήποτε έργο αναβάθμισης και επισκευής εμποδίζεται, με το αιτιολογικό ότι εκτός
λιμανιού υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα!
Το Λιμενικό Ταμείο Χίου βρίσκεται με δεμένα τα χέρια, καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει στην επισκευή ούτε των κρηπιδωμάτων στους μώλους.
Παράλληλα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τα κτίρια που υπάρχουν, όπως της Ιχθυόσκαλας για την οποία υπήρχε πρόταση να μετατραπεί σε κατάστημα Duty Free, γεγονός που θα μείωνε την εξαγωγή συναλλάγματος προς Τουρκία.
Ενώ το Λιμενικό Ταμείο έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να προχωρήσει νόμιμα στην αξιοποίηση του λιμανιού, το Υπουργείο Οικονομικών επιστρέφει τον φάκελο.
Ο Γιώργος Ανατολάκης
ερωτά τους Υπουργούς Οικονομικών και Θαλασσίων Υποθέσεων:
α) Πως δικαιολογείτε το παράδοξο να ευαγγελίζεστε την ανάπτυξη και την ίδια στιγμή να δημιουργείτε γραφειοκρατικά εμπόδια σε έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα τονώσουν την Οικονομία χωρίς να έχουν μάλιστα κόστος;
β)
Για ποιο λόγο απορρίφθηκε ο φάκελος του Λιμενικού Ταμείου Χίου, από τη στιγμή που τα αυθαίρετα κτίρια βρίσκονται εκτός της ζώνης του Λιμένα;
γ) Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για την άμεση επανεξέταση του φακέλου;

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧωρίς τέλη υπέρ τρίτων οι ναύλοι από σήμερα
Επόμενο άρθρο“Φρουτοπία” , Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή, από το Σύλλογο Γυναικών