Αρχική Νέα Τοπικά Θερμή υποδοχή Σκανδαλίδη και από τους Καμπούσους

Θερμή υποδοχή Σκανδαλίδη και από τους Καμπούσους

20

 

Μετά τα πολιτικά κόμματα που καλούν σε συγκέντρωση έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, συγκέντρωση διαμαρτυράις διοργανώνουν στη 1.00 μ.μ. και οι κάτοικοι του Κάμπου, διαμαρτυρόμενοι για την άδικη φορολόγηση της αγροτικής τους γης.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι τον Ιούλιο η τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε μια ανάλογη επίσκεψη είχε υποσχεθεί ότι θα εξεταζόταν το θέμα, αλλά το μόνο που εξετάστηκε από το υπουργείο Οικονομικών ήταν η έκτακτη εισφορά για τα περιβόλια ως ακίνητα.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΜΠΟΥ

Όχι στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων του Κάμπου ως οικόπεδα

             Εμείς οι κάτοικοι του Κάμπου την Κυριακή 5/6/2011 πραγματοποιήσαμε συνέλευση στον προαύλιο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Καλουτά. Η συνέλευση έγινε επ’ αφορμή των κλήσεων του Υπουργείου Οικονομικών για δηλώσεις μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τα έτη 1997-2007 που θα οδηγήσει σε αναδρομική φορολόγηση των χωραφιών του κάμπου. Η συνέλευση έθιξε και γενικότερα προβλήματα των κατοίκων και των γεωργών του κάμπου. Οι κλήσεις αυτές θα μας προσθέσουν νέα χαράτσια σε συνδυασμό με την ήδη δυσβάστακτη βαριά φορολογία που οδηγεί με βεβαιότητα στην οικονομική μας εξαθλίωση και στο μαρασμό της περιοχής. Εδώ και χρόνια πολλά αγροτεμάχια του κάμπου είναι σε άσχημη κατάσταση από την αδυναμία των κατοίκων να τα συντηρήσουμε. Τα κόστη συντήρησης είναι μεγάλα και τα έσοδα που αποφέρει η καλλιέργεια είναι ελάχιστα λόγω χαμηλών τιμών των προϊόντων που παράγουμε.

Καταλήγουμε λοιπόν στα παρακάτω:

Ø      Όχι στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων ως οικόπεδα.

Ø      Όχι στην αναδρομική φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Άμεση αναίρεση της διαδικασίας.

Ø      Χαρακτηρισμός των χωραφιών και των κτημάτων ως αγροτεμάχια και τιμή βάσης υπολογισμού όπως σε όλα τα υπόλοιπα αγροτεμάχια της Χίου

Ø      Στήριξη της αγροτικής παραγωγής του κάμπου

Έτσι αποφασίζουμε:

Ø        Συγκέντρωση και διαμαρτυρία της επιτροπής κατοίκων την Τρίτη 7/6/2011 και ώρα 13:00 στην Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) που θα συνεδριάσει η Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη. Θα απαιτήσουμε με την παρουσία μας την άμεση συζήτηση του θέματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η απαίτηση μας αυτή είναι το ίδιο άμεση με τον αιφνιδιασμό μας και τις άμεσες κλήσεις του υπουργείου Οικονομικών που καλεί εντός 3-4 ημερών να πραγματοποιήσουμε δηλώσεις των παρελθόντων ετών.

Ø        Την αποστολή δελτίου τύπου στον τοπικό τύπο και στους τοπικούς φορείς (Εργατικό Κέντρο, Δήμο, ΑΔΕΔΥ κτλ.)

Ø        Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού να πάρουν θέση στο δίκαιο αίτημα μας.

Ακολουθούν υπογραφές

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροσάραξη ιστιοφόρου στα Πρασονήσια Οινουσσών
Επόμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση: Συνέντευξη τύπου του Στρατή Κόρακα στη Χίο