Αρχική Νέα Τοπικά Η εφαρμογή της νέας εγκυκλίου του Ι.Κ.Α. για τις παροχές ανεστάλη μέχρι...

Η εφαρμογή της νέας εγκυκλίου του Ι.Κ.Α. για τις παροχές ανεστάλη μέχρι το τέλος του μήνα

5

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του  Ι.Κ.Α. πραγματοποιήθηκε Δευτέρα και Τρίτη ως αντίδραση για την εγκύκλιο που αφορούσε τις παροχές σε άτομα με αναπηρία και όχι μόνο .
Οπως ενημερώνει το disabled.gr ύστερα από συμφωνία της διοίκησης του Ι.Κ.Α. και των καταληψιών η εφαρμογή της εγκυκλίου  έχει ανασταλεί μέχρι το τέλος του μήνα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Στο διάστημα αυτό η διοίκηση του Ι.Κ.Α. θα συζητήσει με τους καταληψίες και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε να καταλήξουν σε κάποια νέα εγκύκλιο.

Τα ζητήματα που αφορούν τις παροχές σε είδος είναι πολύ λεπτά ζητήματα και αφορούν την επιβίωση των ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες. Οι παροχές σε είδος είναι αυστηρά τεχνικά ζητήματα και το κράτος θα πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση:

Θέλει μια Ελλάδα «ελεύθερη αναπήρων» ;

Οι επιλογές για τη διαπραγμάτευση είναι ελάχιστες. Το Ι.Κ.Α. αλλά και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία αποφασίζουν και διατάζουν.
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το http://www.disabled.gr/ το αντιλαμβάνονται εγκαίρως και ενημερώνουν. Αλλά οι αντιδράσεις της κοινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές ούτε μπορούν να προβλέψουν τα ενδεχόμενα http://www.disabled.gr/lib/?p=39288 και κυρίως τις καθυστερήσεις πληρωμών.

Ενδεχόμενες καθυστερήσεις πληρωμών θα έχουν θανατηφόρες συνέπειες στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α. ειδικά σε αυτούς που κάνουν διαλείποντες καθετηριασμούς.

Ποιος μας διαβεβαιώνει πως το Ι.Κ.Α. μετά θα ακολουθήσει τον δρόμο του ΟΠΑΔ και του ΟΓΑ;

Η ιστορία των περικοπών στα ασφαλιστικά ταμεία κάθε άλλο παρά συνηγορεί υπέρ των ασφαλισμένων με κινητικές αναπηρίες http://www.disabled.gr/lib/?p=39261

Οι καιροί έχουν δυσκολέψει και τώρα πλέον πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά εκείνο το παλιό σλόγκαν του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και του http://www.disabled.gr/ «η επιβίωση είναι τέχνη» http://www.disabled.gr/lib/?p=39200 και μάλιστα σε ένα περιβάλλον που το επίπεδο του θορύβου έχει υπερβεί το επίπεδο του συγκροτημένου ορθού λόγου”.