Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 34-35-36 ημέρες, συνέχεια με τα αναγνωστέα

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 34-35-36 ημέρες, συνέχεια με τα αναγνωστέα

16

 

Συνεχίστηκε και την Παρασκευή, για τρίτη συνεχή μέρα η διαδικασία της εξέτασης των αναγνωστέων εγγράφων στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου στη δίκη για την υπόθεση της Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Ενδιαφέρον είχε κατά τη σημερινή μέρα από την ανάγνωση των εγγράφων οι σημειώσεις του Διαμαντή Γιαννόπαπα. Το συγγενικό πρόσωπο της Αγγελικής είχε κρατήσει σημειώσεις την επομένη του συμβάντος κατά την αναμονή στο νοσοκομείο των Αθηνών όπου είχε μεταφερθεί η Αγγελική, χωρίς αυτή τη φορά να τεθεί θέματα από τους συνήγορους υπεράσπισης για γραφολογική εξέταση των σημειώσεων.
Με το πέρας της διαδικασίας στις 12.00 περίπου το μεσημέρι, λόγω των στάσεων εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, η Πρόεδρος τόνισε ότι από την προσεχή Τρίτη, 14 Ιουνίου, μπορούν να κληθούν και μάρτυρες υπεράσπισης.

Την Πέμπτη η ανάγνωση των εγγράφων δεν έκρυβε ιδιαίτερες παρατηρήσεις και ενστάσεις από πλευράς συνηγόρων. Αντίθετα ουσιαστική ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελέας Εμμανουέλλας Κετσιατζή που ζήτησε να κατατεθεί στα πρακτικά όλο το ημερολόγιο κίνησης των ΤΕΠ του νοσοκομείου Χίου την 8η Απριλίου 2006.

Εξάλλου απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις ο ακτινολόγος Λάκη Χαλκιά, σημείωσε ότι οι απλές ακτινογραφίες γίνονται από το χειριστή και ο εφημερεύων γιατρός δεν κάνει γνωμάτευση, εκτός και αν ζητήσει διευκρινήσεις ο ειδικευμένος που τις παραγγείλει.

Εξάλλου μετά το τέλος ανάγνωσης έγγραφου που είχε κατατεθεί από πλευράς υπεράσπισης Γ. Μαλακού και αφορούσε τα μαθήματα ειδικότητας, παρενέβη ο νευρολόγος Γ. Γιαννούλος και ζήτησε να ενημερωθεί για το αν πρέπει να είναι κανείς νευρολόγος για να κάνει νευρολογική εκτίμηση.

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κληθούν οι μάρτυρες υπεράσπισης. Επίσης συμφώνησαν όλες οι πλευρές ότι δικονομικά μπορεί να γίνει κατάθεση εγγράφων μέχρι και την απολογία των κατηγορουμένων.


και “λάδι στη φωτιά” από τον πυροσβέστη είδαν οι συνήγοροι του ιδιώτη φύλακα!

 

Την Τετάρτη, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώτου κατηγορουμένου, ιδιωτικού φύλακα Γιώργου Παβίτσου, επαναπροβλήθηκαν τα σχετικά dvd με τα όσα συμβάντα έχουν καταγραφεί το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006.

Η πολιτική αγωγή επισήμανε και πάλι ότι στα βίντεο δεν έχει καταγραφεί η σκηνή της επίθεσης του ιδιώτη φύλακα στη  δημοσιογράφο Αγγελική Χατζηδημητρίου, που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό της,.

Αντίθετα η υπεράσπιση του ιδιώτη φύλακα της ΔΕΗ υποστήριξε ότι τίποτα άλλο δεν έχει γίνει πριν τα βίντεο, ενώ χαρακτήρισε σαν τους παράγοντες που «έριξαν λάδι στη φωτιά» το δημοσιογράφο Γιάννη Τζούμα αλλά και τον επικεφαλής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επέτρεψε στο συνεργείο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ να εισέλθει στο χώρο! Μάλιστα η υπεράσπιση του κ. Παβίτσου έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως διαλογική τη συζήτηση μεταξύ του πελάτη τους και της δημοσιογράφου, την ώρα που ο πρώτος με σαφή ανώτερη μυϊκή δύναμη από τη 40χρονη τότε Αγγελική δεν την αφήνει να προχωρήσει κρατώντας την τσάντα από τα λουριά…

Εντύπωση έκανε και η θέση του συνηγόρου υπεράσπισης του ακτινολόγου Λάκη Χαλκιά και του παθολόγου Γιάννη Μαλακού ότι το βίντεο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ κόβεται απότομα και κατά την άποψή του έχει αφαιρεθεί το επίμαχο κομμάτι προσέλευσης της Αγγελικής για να αναρωτηθεί η πολιτική αγωγή αν η παρατήρηση γίνεται στα πλαίσια υπεράσπισης των συμφερόντων των πελατών του εν λόγω δικηγόρου.

Σε ότι αφορά τα ιατρικά έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν, για μια ακόμα φορά η πλευρά του κατηγορουμένου αναισθησιολόγου τόνισε ότι η ιατρική βεβαίωση που υπογράφεται από το χειρουργό γιατρό έγινε εν αγνοία του Γ. Κάβουρα.

Λόγω και της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, το δικαστήριο διέκοψε στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να συνεχίσει σήμερα Πέμπτη στις 10.00 με την εξέταση και των λοιπών εγγράφων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η γραμματέας της έδρας, δεν πραγματοποίησε στάση εργασίας την περασμένη Δευτέρα διευκολύνοντας έτσι την ολοκλήρωση της κατάθεσης της νευρολόγου Κλημεντίνης Καραγεωργίου, αναδεικνύοντας όμως και με αυτή τη στάση της τα προβλήματα του κλάδου και το ότι το δικαστικό σύστημα σε μεγάλο βαθμό προχωρεί χάρη και στη φιλοτιμία των υπαλλήλων και λειτουργών της δικαιοσύνης.

 

ΠΗΓΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤον έσπασαν στο ξύλο μεσημεριάτικα !
Επόμενο άρθροΑλλαγή δρομολογίων ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ λόγω εκδηλώσεων Ολοκαυτώματος Ψαρών