Αρχική Νέα Τοπικά Έκκληση Παπανδρέου για συνενόχους στη φοροεπιδρομή και το ξεπούλημα

Έκκληση Παπανδρέου για συνενόχους στη φοροεπιδρομή και το ξεπούλημα

9

 Εν μέσω κοινωνικών αντιδράσεων, έπειτα απο την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του προς τους Έλληνες και έμμεσο αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά, έκανε εκ νέου κάλεσμα για συναίνεση. Χαρακτήρισε καλοδεχούμενη κάθε έξυπνη και αποτελεσματική πρόταση που θα μπορούσε στο πλαίσιο του εφικτού να ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προτείνοντας κοινές ομάδες εργασίας αλλά και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε θέσεις κλειδιά.

Ο Γ. Παπανδρέου, κάλεσε την αντιπολίτευση “να δουλέψουμε με κοινές ομάδες εργασίας. Να επιλέξουμε ακόμα και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις. Να επεξεργαστούμε κοινές προτάσεις. Πολιτικές, που μας οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και όχι που μας κάνουν να αποκλίνουμε από τους στόχους”.

“Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε και είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη” τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι θα είναι προς όφελος της Ελλάδας να παρουσιάσει στην ΕΕ μία πρόταση με ευρεία πολιτική αποδοχή.

Νωρίτερα βέβαια, υπογράμμισε ότι: “Αυτό το σχέδιο δεν είναι προϊόν μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας. Έγινε μετά από συστηματικές διαδικασίες διαβούλευσης και συνεννόησης με άλλα κόμματα, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με κοινωνικούς εταίρους.”

Σε ολόκληρη την ομιλία του, η έκκληση για συναίνεση ήταν εμφανής. “Καλώ ξανά τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές συγκλίσεις. Και με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε – εκείνες τις λύσεις που προκρίνουμε – από κοινού με τους εταίρους μας. Κοιτώντας το καθήκον και όχι το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης” τόνισε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, εξέφρασε την άποψη πως η συναίνεση θα είχε τριπλό αποτέλεσμα. ” Πρώτον, έτσι κάνουμε υπέρβαση. Υπέρβαση απαραίτητη, που συμβολίζει την αλλαγή. Παραμερίζουμε τις μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις. Βάζουμε πρώτα την Πατρίδα. Και αυτό και μόνο ελπίδα μπορεί να μας γεμίσει. Δεύτερον, δείχνουμε τη σοβαρότητά μας απέναντι στους εταίρους μας. Ότι είμαστε σοβαροί με τα δικά τους χρήματα που μας δανείζουν. Σοβαροί με την προσπάθεια μας, για μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της, δίχως επιτηρήσεις, δίχως δανεικά. Ας δείξουμε όλοι την απαραίτητη στάση ευθύνης. Και τρίτον, οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων ή και μεγάλων συμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί. Που δε θέλουν την αλλαγή”

Λίγο μετά είπε ότι το νέο Πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές παντού, στην παιδεία, στο Δημόσιο ενώ “χτίζει” ένα νέο σύστημα πρόνοιας για τους πιο ευάλωτους και τους άνεργους και θα υπάρχουν μεγαλύτερες υποχρεώσεις από τους έχοντες.

Υπογράμμισε ότι μια κοινή πορεία δείχνει μια σοβαρότητα απέναντι στους εταίρους και τα χρήματα που δανείζουν στη χώρα.

“Γι’ αυτό και καλώ και πάλι όλους, και μέχρι την ψηφοφορία, αλλά και μετά – κατά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού – να καταθέσουν κάθε χρήσιμη πρότασή τους”, είπε ο πρωθυπουργός.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, enet.gr, 10/6/11

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤον έσπασαν στο ξύλο μεσημεριάτικα !
Επόμενο άρθροΑλλαγή δρομολογίων ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ λόγω εκδηλώσεων Ολοκαυτώματος Ψαρών