Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: Σεμινάρια για θέματα προστασίας ζώων

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: Σεμινάρια για θέματα προστασίας ζώων

11

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

 

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή  110 Ζωοφιλικών Σωματείων και  η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ξεκίνησαν σεμινάρια στις Σχολές Αστυνομικών της χώρας , αρχής γενομένης από τη Σχολή Ρεθύμνου.
Τα σεμινάρια  γίνονται από ειδικευμένα στελέχη των παραπάνω φορέων μετά από άδεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
   Στόχος είναι οι νέοι αστυνομικοί να ενημερωθούν γύρω από την υπάρχουσα  νομοθεσία για τα ζώα, τον ρόλο και τις υποχρεώσεις  της αστυνομίας στα εγκλήματα κατά των ζώων, να  αναλυθούν οι έννοιες της παθητικής και ενεργητικής κακοποίησης των ζώων. Είναι σημαντική η υποχρέωση των αστυνομικών οργάνων να δρουν αυτεπάγγελτα αμέσως μετά  την ενημέρωσή τους και με οποιονδήποτε τρόπο για  αδίκημα κατά ζώου, να τονιστεί η αναγκαιότητα συνεργασίας με τα φιλοζωικά σωματεία και γενικά με τον κάθε πολίτη ο οποίος καταγγέλλει θανάτωση ή κακοποίηση  ζώου, να καταδειχτεί ο σημαντικός ρόλος που παίζει η έρευνά τους στην εύρεση του δράστη. Τονίζεται πως έχει μεγάλη συνάρτηση η παιδική βία ενάντια στα ζώα σε μια σειρά εγκλημάτων στην ενήλικη ζωή του δράστη.

   Σχετικά με τα παραπάνω αναφέρεται ότι μελέτες επιστημόνων καταγράφουν πως: Το 99% όσων κακοποίησαν ζώο είχαν καταδικαστεί και για άλλα εγκλήματα. Το 100% ανθρώπων που διέπραξαν σεξουαλική δολοφονία είχαν προηγουμένως κακοποιήσει ζώα.  Το 61,5 %  από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο είχαν επιτεθεί και σε ανθρώπους. Το 63,3% των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα έχουν παραδέχτηκαν ότι έχουν κακοποιήσει ζώα.
   Οι φοιτητές αστυνομικοί στη Σχολή Ρεθύμνου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το σεμινάριο και οι ερωτήσεις που έγιναν μετά από αυτό απέδειξαν τη διάθεση τους να μάθουν περισσότερα για τα θέματα γύρω από τα ζώα. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τις εισηγήτριες οι ερωτήσεις σχετικά με τα εξωτικά ζώα και την πώλησή τους σε  pet-shops, σχετικά με τα άλογα του ιπποδρόμου και τα σκυλιά των κυνοδρομιών.
   Τα επόμενα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στη Σχολή Γρεβενών και στη Σχολή Σητείας. Τη διεξαγωγή και παρουσίαση των σεμιναρίων ανέλαβαν οι κυρίες Αναστασία Μπομπολάκη και Βάσω Τάκη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Χίο, στο κόκκινο φαναράκι στο λιμάνι
Επόμενο άρθροΒαθμολογίες υποψηφίων σε Πανελλήνιες εξετάσεις- τι λένε τα στατιστικά στοιχεία