Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 37η ημέρα- ολοκλήρωση με ανγνωστέα- ξεκινούν οι καταθέσεις...

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 37η ημέρα- ολοκλήρωση με ανγνωστέα- ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης

11

 

Στην επόμενη φάση με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης, που έχουν προτείνει οι κατηγορούμενοι θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, η δίκη για την υπόθεση της Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Την Τρίτη, 14 Ιουνίου, η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου συνεχίστηκε με την κατάθεση των αναγνωστέων εγγράφων από πλευράς των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, της υπεράσπισης του ιδιώτη φύλακα και των 5 από τους 6 κατηγορούμενους γιατρούς. Ο μόνος που συνεχίζει να μην εκπροσωπείται από δικηγόρο είναι ο ειδικευόμενος τότε χειρουργός Στέλιος Βλατάκης, ο οποίος και λόγω του ότι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ελάχιστες φορές έχει καταφέρει να είναι παρών στη δίκη.

Σε ότι αφορά την κατάθεση εγγράφων, μόνο ο πολιτικός ενάγων Θοδωρής Πυλιώτης κατέθεσε τελικά την απόδειξη των τηλεφωνημάτων που είχε κάνει στις 8 Απριλίου του 2006.

Να επισημανθεί επίσης ότι η εισαγγελέας ζήτησε στοιχεία για το ποια είναι η δυναμικότητα σε κλίνες της παθολογικής και της χειρουργικής, καθώς και πόσοι ασθενείς αντίστοιχα νοσηλεύονταν εκείνη την ημέρα στις δυο κλινικές.

Επίσης η εισαγγελέας με αφορμή κατάθεση εγγράφων από την υπεράσπιση του ακτινολόγου γιατρού, όπου φαίνεται να έχει υπογράψει παραπεμπτικό για ακτινογραφία της Αγγελικής και η αγροτική γιατρός που στις 8 Απριλίου έκανε βάρδια στα εξωτερικά της Χειρουργικής κλινικής, ζήτησε να διευκρινιστεί γιατί δεν το είχε φτιάξει το παραπεμπτικό ο ειδικευόμενος χειρουργός που ήταν στα ΤΕΠ. Απάντηση που αναμένεται να δοθεί πλέον κατά την απολογία των κατηγορουμένων.

  ΠΗΓΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ