Αρχική Νέα Τοπικά Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Στο όριο της “κόκκινης γραμμής” τα οικονομικά του

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Στο όριο της “κόκκινης γραμμής” τα οικονομικά του

12

 

Στην «κόκκινη γραμμή» των οικονομικών του βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάρις Τσάρτας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Χίο, μαζί με τον αντιπρύτανη για θέματα φοιτητικής μέριμνας Νίκο Σουλακέλλη τόνισε ότι υπάρχει τεράστια δυσκολία και θα βρεθούν στο τέλος του χρόνου σε αδιέξοδο, αν δεν υπάρξει έκτακτη ενίσχυση την οποία και έχει ζητήσει το Πανεπιστήμιο.

Από την πλευρά του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει καταφέρει να μειώσει κατά ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ τα λειτουργικά του έξοδα, κάνοντας μια καλύτερη αξιοποίηση των κτηρίων του και μειώνοντας τον αριθμό αυτών που ενοικιάζει, από τα 41 συνολικά κτήρια σε 19.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσάρτας τόνισε πάντως ότι «το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν έχει τίποτα να φοβάται» σχετικά με το μέλλον του. Διαψεύδοντας δημοσιεύματα που το θέλουν να κλείνουν τμήματά του τόνισε ότι υπάρχει δέσμευση από το υπουργείο να εξαιρεθεί ακόμα και σε περιπτώσεις συγχωνεύσεις τμημάτων ή σχολών, ενώ τόνισε ότι είναι ένα από τα καλύτερα από άποψη ακαδημαϊκών σπουδών και έρευνας στην Ελλάδα κατέχοντας πολύ καλή θέση και στις ευρωπαϊκές αξιολογήσεις.

Μάλιστα ο αντιπρύτανης κ. Σουλακέλλης επισήμανε ότι η αλλαγή του νόμου για τις μετεγγραφές αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών στα νησιά. «Ειδικά για τη Χίο είχαμε το αδιανόητο ύψος των μεταγραφών στο Τμήμα διοίκησης της τάξης του 50-70%, σημείωσε ο κ. Πρύτανης.

Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μαζί με τα ΤΕΙ Ιονίου, εντάχθηκαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «πολυνησιωτικότητα» του υπουργείου Παιδείας το οποίο πιθανόν να τρέξει και τον επόμενο μήνα. Με προϋπολογισμό περίπου 6 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, το πρόγραμμα έχει στόχο να ενισχύσει μεταπτυχιακά προγράμματα, δια βίου μάθησης και θερινά σχολεία.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΡΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός για το λιμάνι της Βολισσού
Επόμενο άρθροΕπιστολή Ελπ. Τσουρή στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του «Κινήματος Πολιτών – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»