Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 38η ημέρα- ποια είναι τα βήματα στη νοσηλεία

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 38η ημέρα- ποια είναι τα βήματα στη νοσηλεία

7

 

Τα βήματα που ο ίδιος θα ακολουθούσε αν χειριζόταν ένα περιστατικό σαν αυτό της τετραπληγικής και με αλαλία σήμερα Αγγελικής Χατζηδημητρίου περιέγραψε ο μάρτυρας υπεράσπισης (του παθολόγου Γ. Μαλακού) παθολόγος ιατρός Γιώργος Γιαννικόπουλος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου.

Γίνεται ο αδρός νευρολογικός έλεγχος, που μπορεί να τον κάνουν όλοι σχεδόν οι γιατροί, ζητείται αξονική τομογραφία και εφόσον δεν υπάρχει νευρολόγος, καλείται το ΕΚΑΒ. Όλη αυτή την ώρα ο ασθενής παρακολουθείται, τόνισε πολλές φορές ο κ. Γιαννικόπουλος, που η πρώτη μέρα που έπιασε δουλειά στο νοσοκομείο της Χίου ήταν στις 10 Απριλίου 2006, δύο μέρες μετά από το τραγικό για την Αγγελική  επεισόδιο.

Στις ερωτήσεις της Εισαγγελέας αν έχει δει το συνάδελφό του παθολόγο γιατρό να κάνει νευρολογικό έλεγχο, ο μάρτυρας σημείωσε ότι έχουν 1 με 2 εγκεφαλικά την ημέρα. Για να δείξει δε πόσο ικανός είναι, σε σχετική ερώτηση της Προέδρου, σημείωσε ότι το 1995 η παθολογική είχε 500 εισαγωγές το χρόνο και το 2005 είχε 2500.

Τόνισε επίσης ότι τα εγκεφαλικά είναι κομμάτι της ζωής τους, αλλά σε γνώσεις δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του κ. Γιαννούλου. Μάλιστα σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του σχολίασε ότι ο καλός νευρολόγος λένε ότι βγάζει το 80% της εξέτασης του από τον τρόπο που βαδίζει ο ασθενής, όταν μπαίνει στο ιατρείο του. Προφανώς για αυτό αναρωτήθηκε στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ τότε ο κ. Γιανούλλος αν η Αγγελική είχε άλλη ασθένεια το πρωί και άλλη το βράδυ…

Σε ότι αφορά τα συμπτώματα της ασθενούς όταν την μετέφεραν την τρίτη φορά στα ΤΕΠ του Σκυλιτσείου, σημείωσε αυτό που κατάλαβε είναι ότι είχε χάσει κάτι από τη ζωντάνιά της, ενώ σχολίασε ότι είναι αντιφατική η διάγνωση για υστερία με τη σύσταση για αξονική.

Η υπεράσπιση επέμεινε και σε ερωτήσεις σχετικά με τη θρομβόλυση και αν εφαρμοζόταν τότε θεραπεία στην Ελλάδα, για να πει ο μάρτυρας ότι δεν υπάρχουν σχετικές οδηγίες (κάτι που είχε εξηγήσει σχετικά και η διευθύντρια της νευρολογικής κλινικής του ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ).

Την Παρασκευή συνεχίζεται η δίκη με την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης του κ. Μαλακού, ιατροδικαστή Δημήτρη Ψαρούλη.

 ΠΗΓΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός για το λιμάνι της Βολισσού
Επόμενο άρθροΕπιστολή Ελπ. Τσουρή στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του «Κινήματος Πολιτών – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»