Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Ενημέρωση για την επίσκεψη – περιοδεία Γ. Τούσσα

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Ενημέρωση για την επίσκεψη – περιοδεία Γ. Τούσσα

8

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών του ΚΚΕ με τον Γιώργο Τούσσα στη Χίο. Η περιοδεία, Παρασκευή 24/6, κορυφώθηκε με εκδήλωση – σύσκεψη με θέμα την κρίση, τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι. Ο Γιώργος Τούσσας τόνισε πως

αυτό που ζούμε δεν είναι μια συνηθισμένη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά μια συνολική πολιτική και συγχρόνως ξεπούλημα για να μπορέσει το κεφάλαιο να ξεπεράσει την κρίση του. Είπε επίσης χαρακτηριστικά ότι “τα σημερινά παιδιά, οι νέοι, δεν θα προλάβουν το σύστημα ασφάλισης όπως το γνωρίσαμε, με τα όποια προβλήματα είχε” και πως “το πρότυπο της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων για το μέλλον είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων”.

Βασική μνεία έκανε για τα αίτια της κρίσης επισημαίνοντας τη θέση του ΚΚΕ πως “τα χρέη και τα ελλείμματα είναι το αποτέλεσμα και όχι το αίτιο της κρίσης”. Κριτήριο αυτής της πολιτικής είναι το κέρδος και το υπερκέρδος, που γεννά τις κρίσεις, είναι μέσα στο αίμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Ανέφερε ακόμη ως πολύ θετικό που ο κόσμος βγαίνει στις πλατείες αλλά και ότι “δεν μπορούμε να μη πούμε ότι όλο αυτό πρέπει να είναι οργανωμένο”.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα του λαού να ενωθεί σε μια γροθιά με το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ στις απεργίες καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρή απεργία της Τρίτης – Τετάρτης, στις εκλογές μιας και είναι μπροστά το ψήφισμα για το ξεθεμελίωμα του λαού, πως προϋπόθεση αλλαγής της κοινωνίας για το ΚΚΕ, είναι η ανασύνταξη και συσπείρωση του εργατικού κινήματος.

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση. Αξίζει να αναφερθεί πως σε ερώτηση σχετικά με τα οικονομικά του Κόμματος ανέφερε ότι “δίνουμε σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που στοιχεία μας ζητούνται αλλά δεν πρόκειται να δώσουμε τα ονόματα φίλων και οπαδών που ενισχύουν οικονομικά το ΚΚΕ γιατί δεν θα ήμασταν ΚΚΕ”. Άλλωστε για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα το ζητούμενο είναι ο εκφοβισμός του ΚΚΕ η πλήξη του Κόμματος μέσω της οικονομικής του δραστηριότητας.

Σε ερώτηση αν αποτελεί ρωγμή για το πολιτικό σύστημα η ενίσχυση του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές τόνισε πως είναι προϋπόθεση η ενίσχυση του ΚΚΕ, θα αναθαρρέψει το λαό, θα αλλάξει τους συσχετισμούς σε ένα βαθμό, θα αποκτήσει εμπιστοσύνη ο λαός στη δύναμή του για να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για παραπέρα ανατροπές μέχρι την τελική σύγκρουση με το σύστημα, που είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από τα σημερινά δεινά, με την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας – οικονομίας, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία Δημοτικής Αρχής από τη ΛΑΣ για μη έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης για την 48ώρη απεργία
Επόμενο άρθροΕΚΧ- Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην 48ωρη Απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου 2011