Αρχική Νέα Τοπικά Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Ανέργων Χίου: κάλεσμα στη 48ώρη απεργία

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Ανέργων Χίου: κάλεσμα στη 48ώρη απεργία

9

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/6 ΣΤΙΣ 10 π.μ.

 

Η συγκλονιστική καθημερινή σχεδόν κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων στο Σύνταγμα και σε δεκάδες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Το πάνδημο πλέον αίτημα «Να φύγουν!» δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός θα κλιμακώσουν τον αγώνα διαρκείας, με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, για να μην περάσει το Μνημόνιο 2 (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) και το Σύμφωνο για το Ευρώ, για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση Παπανδρέου και όλο το σάπιο πολιτικό σκηνικό, που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.

 

Η απαίτηση ήταν και παραμένει σαφής: Να πέσει η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω το Μνημόνιο, να μην περάσει το «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», να μπει φραγμός στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γαντζωμένη στην εξουσία, αντιμέτωπη με την οργή των εργαζομένων, επιμένει στην άθλια, επικίνδυνη αντικοινωνική της πολιτική.

 

Oύτε η ανοιχτή προβοκάτσια που έστησε, ούτε η αστυνομική βία και τα χημικά, ούτε το θέατρο του εκβιασμού και της παραπλάνησης με τον ανασχηματισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης αποθαρρύνουν τους χιλιάδες διαδηλωτές από των αγώνα τους μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Η κυβέρνηση, τρομοκρατημένη από την τεράστια και ανυποχώρητη συμμετοχή και συνέχιση των διαδηλώσεων, επιδιώκει να σπάσει και να εκκενώσει τις πλατείες, να στείλει το μήνυμα του τρόμου σε όλη την κοινωνία, να παγώσει τις αντιδράσεις για να φτάσει στις ημέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στη βουλή χωρίς τον κόσμο στο δρόμο, χωρίς κατειλημμένες τις πλατείες, χωρίς διαδηλώσεις και απεργίες ικανές να ανατρέψουν τη βάρβαρη επιδρομή και την κοινωνική λεηλασία. ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ υποταγμένοι, ξεπουλημένοι και συνυπεύθυνοι για το ξεθεμελιώμα των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, καθώς χέρι – χέρι με τους τραπεζίτες, το ΣΕΒ και τις κυβερνήσεις υπέγραφαν πάνω και κάτω από τραπέζια την καταδίκη των εργαζομένων, τώρα θυμήθηκαν τον “τυπικό” τους ρόλο και “σέρνονται” προκλητικά και υποκριτικά στις πλατείες της αγανάκτησης και του αγώνα, αφού έχουν απαξιωθεί πλήρως στα μάτια του κόσμου της εργασίας και δεν μπορούν να μαζέψουν ούτε μια χούφτα ανθρώπων στις πορείες που καλούν.

 

Τα σχέδια τους θα ανατραπούν από την λαϊκή οργή που θα συνεχίσει να πλημμυρίζει τις πλατείες.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

– ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

– ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

– ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

– ΑΜΕΣΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΣΥΜΦΩΝΟ.

– ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

– ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

– Η ΒΙΑ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Ανέργων Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία Δημοτικής Αρχής από τη ΛΑΣ για μη έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης για την 48ώρη απεργία
Επόμενο άρθροΕΚΧ- Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην 48ωρη Απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου 2011