Αρχική Νέα Τοπικά Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λαγκάδα

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λαγκάδα

15

Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της θερινής περιόδου σημειώθηκε στις 10.25 περίπου το πρωί (28/6) στο βόρειο τμήμα της Λαγκάδας και προς τον όρμο Δελφίνι.

Χρειαστήκαν περίπου 4 ώρες για να τεθεί υπό έλεγχο από τις ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής, εθελοντών και στρατού που πήραν μέρος στην πυρόσβεση. Μάλιστα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η φωτιά προχώρησε και προς το χωριό (στην περιοχή πάνω από το σχολείο) χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που έκαψε περί τα 30 στερέματα χορτολιβαδικής έκτασης, πήραν μέρος 27 πυροσβέστες, 14 άτομα από το πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντές της ομάδας ΟΜΙΚΡΟΝ καθώς και στρατιώτες.

Στη διάθεσή τους είχαν 9 πυροσβεστικά οχήματα, 4 οχήματα εθελοντικών ομάδων, 1 υδροφόρα, 6 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 2 μηχανές και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο με κάδο που να σημειωθεί έφθασε στη Χίο το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα όπως μας ανέφεραν κάτοικοι κάποια στιγμή που κατέβηκε πολύ χαμηλά για να ελέγξει ο πιλότος την περιοχή, ο κάδος μπλέχτηκε σε βράχο χωρις ευτυχώς να υπάρξει άλλο πρόβλημα στην πλοήγηση του ελικοπτέρου, που λίγο αργότερα αποσύρθηκε για ανεφοδιασμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΙΟΥ

Σήμερα 28-6-2011 και Ω/10.25 ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή της Λαγκάδας και συγκεκριμένα νότια από τον όρμο Δελφίνι. Λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις κινούμενη νότια νοτιοανατολικά προς το χωριό της Λαγκάδας απειλώντας το περιαστικό δάσος αλλά και τα σπίτια. Αμεσα επενέβησαν 15 οχήματα με 30 άντρες και 14 άντρες πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ και 4 οχήματα εθελοντών της “Ο” και ΙΩΝΙΑΣ με εθελοντές καθώς και το Πυρ/κό Ελικόπτερο που εδρεύει στη Χίο θέτοντας την πυρκαγιά υπό έλεγχο την Ω/13.00. Σημαντική ήταν η βοήθεια του Πεζοπόρου τμήματος του Στρατού με επικεφαλή το Ταξίαρχο κο Μειμάρη ενώ οι Πολιτικές Προστασίες Περιφέρειας και Δήμου Χίου απέστειλαν πολιτικές υδροφόρες. Στο συμβάν παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κος Γανιάρης, ο Αντιδήμαρχος κος Μούνδρος ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια της παρέδρου Λαγκάδας κας Αργυρούδη Μυρώπης και της Τροχαίας Χίου. Τέλος βοήθεια προσέφεραν οι απλοί πολίτες που με κλαδί στο χέρι έσβηναν αναζοπυρώσεις. Ο απολογισμός ήταν 30 στρέματα χορτολιβαδικής έκτασης χωρίς να προκληθεί ζημιά στο περιαστικό δάσος ή σε οικία αλλά και χωρίς κανένα τραυματισμό ατόμου.
Για την ακριβή αιτία της πυρκαγιάς έχει επιληφθεί το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ.

 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ν.ΧΙΟΥ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨήφισμα “Αγανακτισμένων” πλατείας Βουνακίου για κάθε εργοδοτική τρομοκρατία
Επόμενο άρθροΟλο το βράδυ στη Χίο το πλοίο ΜΥΤΙΛΗΝΗ, λόγω μηχανικής βλάβης