Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Δεύτερη ξένη γλώσσα στα Γυμνάσια… υπό προϋποθέσεις

Δεύτερη ξένη γλώσσα στα Γυμνάσια… υπό προϋποθέσεις

20

 

Οι μαθητές του Γυμνασίου θα διδάσκονται ως δεύτερη ξένη γλώσσα από την επόμενη σχολική χρονιά, τη γαλλική, τη γερμανική, την ιταλική ή την ισπανική, με τους όρους της συμπλήρωσης τμημάτων τουλάχιστον 15 μαθητών και της ύπαρξης οργανικής θέσης σχετικού καθηγητή, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Για τη δημιουργία τμήματος παράλληλης διδασκαλίας ξένης γλώσσας απαιτείται ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών. Ειδικά σε σχολεία που λειτουργούν κάτω από ειδικές συνθήκες, δηλαδή είναι σε ορεινές περιοχές, με δυσχερή πρόσβαση, νησιά απομακρυσμένα κλπ., έπειτα από σχετική απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης θα μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα με ελάχιστο αριθμό τους 12 μαθητές. Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει οργανική θέση εκπαιδευτικού που θα διδάξει την γλώσσα.

Για την Α΄ τάξη του Γυμνασίου, οι διευθυντές θα συγκεντρώσουν τα ενυπόγραφα σημειώματα των μαθητών που φοιτούν στη ΣΤ΄ Δημοτικού για τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν και λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, θα αποφασίσουν αν θα δημιουργηθούν τμήματα διδασκαλίας δεύτερης γλώσσας ή όχι.

Τέλος, οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου του σχολικού έτους 2011-2012 θα συνεχίσουν να διδάσκονται τη γλώσσα που έχουν διδαχθεί κατά το σχολικό έτος 2010-2011, με τις ίδιες προϋποθέσεις.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ENET.GR, 24/6/2011

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥπό έλεγχο η φωτιά στη Λαγκάδα
Επόμενο άρθροΞεναγήσεις σε πολιτιστικά μνημεία