Αρχική Απόψεις Aρθρα Κώστας Πολίτης: Κακομεταχείριση ζώων

Κώστας Πολίτης: Κακομεταχείριση ζώων

17

  

Αναμφίβολα, η Χίος είναι ένα πολιτισμένο νησί με πολύ ​​καλούς και φιλόξενους ανθρώπους. Αλλά, δημοσιευόμενα άρθρα και εικόνες δείχνοντες δηλητηρίαση κατοικιδίων και αστέγων ζώων (σκύλων, γάτων, κτλ) στη Χίο δείχνει μια βάρβαρη και απαράδεκτη συμπεριφορά μερικών ανθρώπων. Τέτοιες βάρβαρες και απάνθρωπες πράξεις αφήνουν ένα άσχημο στίγμα στην όμορφη εικόνα της Χίου, και ντροπιάζουν όλους τους Έλληνες του κόσμου. Και ο κόσμος παρακολουθεί τι συμβαίνει στη Χίο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, γιατί όπως γνωρίζουμε οι ειδήσεις ​​σήμερα ταξιδεύουν γρήγορα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

 

Η πολιτισμένη κοινωνία έχει την υποχρέωση να αντισταθεί στη βαρβαρότητα κατά των ζώων και να βοηθήσει με τη σύλληψη και φυλάκιση των ενόχων. Αυτή είναι μια ευθύνη που εχει ο κάθε καλός Χιώτης, ο κάθε καλός Έλληνας. Όμως, η καλή πράξη πρέπει να οδηγείται κυρίως απο τον πολιτισμένο τρόπος ζωής, οχι μόνο από ντροπή.

 

Αλλά ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση; Πιθανές αιτίες είναι:

 

1. Eλλειψη ευθύνης των αφεντάδων κατοικίδιων ζώων. Τα γατάκια και σκυλάκια, παραδείγματος χάριν, χρειάζονται φροντίδα, σταθερό σπίτι, τροφή, και αγάπη. Τα ανυπερασπιστα ζωα δεν είναι παιχνίδια που τα πετάμε όταν δεν θέλουμε να παίξουμε μαζί τους πια! Eίναι κρίσιμο για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να είναι πιο υπεύθυνοι.

2. Έλλειψη γνώσης του λαού για την ανθρώπινη μεταχείριση των ζώων. Η εκπαίδευση ξεκινά στα σχολεία και ενισχύεται στο σπίτι. Εκπαίδευση επίσης πραγματοποιείται μέσων μαζικής ενημέρωσης.

3. Έλλειψη συστήματος που ενθαρρύνει τη στείρωση ζώων, ένα σύστημα όπου παρέχει βοήθεια για εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για την χειρουργική επέμβαση των ζώων

4. Έλλειψη ισχυρών νόμων.

5. Έλλειψη ισχύος τωρινης νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

6. Έλλειψη καταφύγιων για κακομεταχειρισμένα και αδέσποτα ζώα.

 

Κρινόμαστε πατριώτες ανάλογα με τις πράξεις μας. Οι βάρβαρες πράξεις των λίγων δίνουν κακό όνομα και στους καλούς ανθρώπους της Χίου. Απορρίψετε την κακοποίηση ζώων, μην κρύβετε αυτούς που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα, και υποστιρίξετε ιδέες που βελτιώνουν την στάση μας ενάντι των ζώων!

 

Κώστας Πολίτης

ΗΠΑ »

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΙΛΟΖΩΪΚΟΥ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚίνηση-19, πρόταση για αναδασμό στην Αμανή
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Ν. Γιακαλή με Πρωθυπουργό