Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: ζητά να κηρυχθούν αναδασωτέες οι πρόσφατα καμένες περιοχές

Δήμος Χίου: ζητά να κηρυχθούν αναδασωτέες οι πρόσφατα καμένες περιοχές

7

 

Την Πυροσβεστική, τις εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης αλλά και όλες τις υπηρεσίες και τους απλούς πολίτες που βοήθησαν ώστε να γίνει δυνατή η κατάσβεση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, στις πρόσφατες πυρκαγιές, που ξέσπασαν στη Λαγκάδα και χθες στο Καστρομηνά, ευχαριστεί ο Δήμος Χίου.

 Παράλληλα ο Δήμαρχος Χίου ζητά από το Δασαρχείο να ξεκινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες να κηρυχθούν αναδασωτέες οι περιοχές.
Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

          Ο Δήμος Χίου ευχαριστεί τις εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης, τα ΠΣΕΑ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, τον Διοικητή της 96ΑΔΤΕ και την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, οι οποίοι με συντονισμένες προσπάθειες και τη βοήθεια του τοπικού ελικοπτέρου και των αεροπλάνων που συνέδραμαν από άλλα νησιά, κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, τις πρόσφατες πυρκαγιές, που ξέσπασαν στη Λαγκάδα και στο Καστρομηνά.

          Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου διερευνώνται τα αίτια, τα οποία θα είναι γνωστά σε λίγες μέρες, ενώ παράλληλα ο Δήμαρχος Χίου ζητά από τον Δασάρχη και τις τοπικές υπηρεσίες του Δασαρχείου να ξεκινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες να κηρυχθούν αναδασωτέες οι περιοχές Λαγκάδας και Καστρομηνά- Κορακάρη.

          Γνωστοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε περιουσία του Δήμου, δημόσια, δασική ή δημοτική αποτεφρωθεί, θα ενεργοποιούνται άμεσα οι διαδικασίες για την κήρυξή τους ως αναδασωτέες.

 

Από το γραφείο τύπου