Αρχική Νέα Τοπικά Αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης: παράδειγμα οι Χιώτες της Αιγύπτου

Αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης: παράδειγμα οι Χιώτες της Αιγύπτου

12

 «Οι συμπατριώτες μας στην Αίγυπτο, έδωσαν το δικό τους αγώνα για τη ζωή και την ευημερία. Διακρίθηκαν, όμως, όχι μόνο για τις ανθούσες οικονομικές τους δραστηριότητες, αλλά και για τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο σε μια πλούσια πνευματική ζωή. Παράλληλα ποτέ δεν ξέχασαν το γενέθλιο τόπο, την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Χίο, όπως η πολλαπλή προσφορά τους στα τοπικά μας πράγματα και στις ανάγκες της Χίου το μαρτυρούν», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης σε εκδήλωση 94/7/2011) αφιερωμένη στους Χιώτες της Αιγύπτου που συνδιοργάνωσαν ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου και η Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Ο χαιρετισμός του είναι ο ακόλουθος:

Φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή εκδήλωση την αφιερωμένη στους Χιώτες της Αιγύπτου που συνδιοργανώνουν ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου και η Περιφερειακή μας Ενότητα.

Δεν πρόκειται μόνο για μια πρωτοβουλία τιμής και μνήμης για τους συμπατριώτες μας που έζησαν και δημιούργησαν στην Αίγυπτο. Πρόκειται και για μια αναφορά στο ανήσυχο πνεύμα, στο πνεύμα των ανοιχτών οριζόντων, στις δημιουργικές και γόνιμες δυνάμεις που πάντοτε αναζήτησαν την πρόοδο και την προκοπή.

Οι συμπατριώτες μας στην Αίγυπτο, έδωσαν το δικό τους αγώνα για τη ζωή και την ευημερία. Διακρίθηκαν, όμως, όχι μόνο για τις ανθούσες οικονομικές τους δραστηριότητες, αλλά και για τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο σε μια πλούσια πνευματική ζωή.

Παράλληλα ποτέ δεν ξέχασαν το γενέθλιο τόπο, την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Χίο, όπως η πολλαπλή προσφορά τους στα τοπικά μας πράγματα και στις ανάγκες της Χίου το μαρτυρούν.

Ο Ελληνισμός της Αιγύπτου, γενικότερα, υπήρξε σημείο αναφοράς για τα ελληνικά γράμματα, για τις τέχνες, για τη διαμόρφωση της σύγχρονης νεοελληνικής ταυτότητας. Ταυτόχρονα, υπήρξε ένας παράγοντας τολμηρής και πολύπλευρης οικονομικής δραστηριότητας με πολλαπλά οφέλη.

Αποκτά μια ουσιαστική επικαιρότητα, η αποψινή εκδήλωση, ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Γιατί η οικονομική και πνευματική διαδρομή του Ελληνισμού, έχει αποδείξει ότι, όταν συνδυάζεται το πνεύμα εξωστρέφειας με τη θετική ματιά αντιμετώπισης των πραγμάτων, μπορούμε να υπερβούμε τις όποιες πρόσκαιρες δυσκολίες και κρίσεις.

Αξίζει νομίζω να κρατήσουμε αυτό το μήνυμα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε. Είμαι βέβαιος ότι η πατρίδα μας, έχει αστείρευτες δυνάμεις και δυνατότητες, τις οποίες με κοινή προσπάθεια οφείλουμε να φέρουμε ξανά στην επιφάνεια. Ακριβώς αυτές τις δυνάμεις, αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο οι συμπατριώτες μας στην Αίγυπτο, που σήμερα τιμούμε.

Σας ευχαριστώ.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔίκη για υπόθεση Αγγελικής, 42η ημέρα, απολογία ιδιώτη φύλακα που ισχυρίστηκε ότι δεν άγγιξε την Αγγελική…
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις από το Σύλλογο Καρκινοπαθών