Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 42η ημέρα, απολογία ιδιώτη φύλακα που ισχυρίστηκε ότι...

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 42η ημέρα, απολογία ιδιώτη φύλακα που ισχυρίστηκε ότι δεν άγγιξε την Αγγελική…

52

 Με την ολοκλήρωση της απολογίας του πρώτου κατηγορουμένου, του τότε ιδιώτη φύλακα της ΔΕΗ, Γιώργου Παβίτσου προχώρησε η εκδίκαση της υπόθεσης της Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Το πρωί της Πέμπτης, 30 Ιουνίου, και μετά την κατάθεση δύο μαρτύρων υπεράσπισης, από πλευράς του ιδιώτη φύλακα και του ακτινολόγου γιατρού αντίστοιχα, ξεκίνησε την απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος.


Περιγράφοντας τα γεγονότα του πρωινού της 8ης Απριλίου 2006, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι καταρχήν έφτασαν στη ΔΕΗ όπου είχε σημειωθεί πυρκαγιά ο δημοσιογράφος Γιάννης ΤΖούμας μαζί με μια εργαζόμενη που κρατούσε κάμερα και που αργότερα έμαθε ότι είναι σύζυγος του. Στην προσπάθειά του να εμποδίσει την είσοδό τους στο χώρο, απαγόρευσε την είσοδο στον Τζούμα ο οποίος από κοντινή απόσταση τον… «στράβωσε» με το φλας της φωτογραφικής μηχανής και του έριξε κλωτσιές στα πόδια. Αντίθετα τη γυναίκα δεν την εμπόδισε, παρότι όπως είπε διαπίστωσε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν έγκυος.

Στη συνέχεια ενημέρωσε την εταιρεία του στην Αθήνα που του είπαν να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του και να πάρει εντολές από τη ΔΕΗ. Εκείνη την ώρα είδε μια άλλη δημοσιογράφο (την Αγγελική Χατζηδημητρίου) να έρχεται. Κατά τον κατηγορούμενο, της είπε ευγενικά ότι απαγορεύεται να μπει, αυτή του είπε πως θέλει να περάσει όπως οι άλλοι δημοσιογράφοι και την ώρα που έσκυψε να βγάλει την κάμερα από την τσάντα της, έπιασε με το δεξί χέρι το ιμάντα το οποίο γύρισε δυο φορές και έπιασε και το φερμουάρ πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο την έχει «αφοπλίσει», ενώ της έλεγε ότι για δική της ασφάλεια δεν πρέπει να μπει. Πράγμα για το οποίο να σημειώσουμε ότι ποτέ δεν ενημέρωσε την άλλη εγκυμονούσα μάλιστα δημοσιογράφο…

Στις ερωτήσεις τόσο της Προέδρου όσο και της Εισαγγελέως , ο Γ. Παβίτσος δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε επαφή με την Χατζηδημητρίου και δεν της έπιασε ούτε καν το χέρι. «Η μόνη επαφή που είχα με τη Χατζηδημητρίου ήταν με την τσάντα της», είπε, αρνούμενος ότι υπήρχαν άλλες σκηνές που δεν έχουν καταγραφεί στο βίντεο όπως έχουν δηλώσει μάρτυρες.

 

Μάλιστα στην ερώτηση της εισαγγελέως ότι σε επόμενη σκηνή, όταν έχουν έρθει οι αστυνομικοί, και υπάρχουν πλάνα φαίνεται να της κατεβάζει την κάμερα, ισχυρίστηκε ότι έβαλε μόνο το χέρι του για να μην τον τραβάει η δημοσιογράφος και ότι αυτή στην προσπάθειά του να τον αποφύγει έκανε πίσω την κάμερα.

Εμμέσως πλην σαφώς επέρριψε τις ευθύνες του επεισοδίου στο Γιάννη Τζούμα που όπως είπε ήρθε κοντά τους, την ώρα που κρατούσε την τσάντα της δημοσιογράφου και με τον αγκώνα προσπάθησε να τον πιέσει για να την αφήσει.

Στις ερωτήσεις για το ποιες είναι οι οδηγίες που είχαν από την εταιρεία, ο ιδιώτης φύλακας σημείωσε ότι πρέπει να μιλά πάντα με ευγενικό τρόπο, να ανοίγει τα χέρια σαν ασπίδα και να προσπαθεί με το σώμα του να καλύψει το χώρο που φυλά.

«Φαίνεται ότι τραβάτε τον κ. Τζούμα», σημείωσε η πρόεδρος.

«Από την ώρα που προσπάθησε ο κ. Τζούμας να με σπρώξει για να μπει και εγώ προσπαθούσα να τον βγάλω έξω, για καλό δικό του», σημείωσε. Πρόσθεσε δε ότι είναι μέσα στα δικαιώματά του ακόμα και έτσι όπως τον έπιασε, θεωρώντας ως αυτό που δεν επιτρέπεται είναι η χειροδικία.

«Εδώ πριν σας χτυπούσαν και δεν το κάνατε, αν είχατε δικαίωμα θα το κάνατε από την αρχή», ήταν το σχετικό σχόλιο από την Εισαγγελέα.

Σε ερώτηση της Προέδρου αν αισθάνθηκε ότι απειλούταν, σημείωσε ότι από τη στιγμή που είναι φύλακας και κάποιος περνά μέσα θα είχε πρόβλημα. Και αν χτυπούσε αυτός που μπήκε ο ίδιος θα είχε κυρώσεις. Άγνωστο γιατί όμως στην επικοινωνία που είχε με την εταιρεία μετά το επεισόδιο με το Τζούμα, δεν τους ενημέρωσε ότι τον «στράβωσε» ο «εισβολέας» με φλας φωτογραφικής μηχανής και τον κλωτσούσε, ακόμα και για να ελαφρύνει τη θέση του.

Η Εισαγγελέας του επισήμανε ότι η Χατζηδημητρίου λέει στους αστυνομικούς ότι αυτός της επιτέθηκε πρώτος και ότι δεν την προστάτευαν (οι αστυνομικοί). «Ποτέ δεν την χτύπησα», απάντησε ο κατηγορούμενος

Τι άλλαξε στα καθήκοντα σας και τον πιάσατε τον Τζούμα (τη 2η φορά) ρώτησε η εισαγγελέας. Και μπορεί ευθέως να μην απάντησε, είπε όμως ότι ήταν ο μόνος που έκανε φασαρίες και ότι αν δεν ήταν αυτός δεν θα γίνονταν αυτά τα επεισόδια.

«Αν εσείς παίρνατε αμέσως την αστυνομία και λέγατε επείγον, τότε μπορεί να μην γινόταν τίποτα. Οπότε αφήστε τις υποθέσεις», του ανταπάντησε σε σκληρό ύφος η εισαγγελέας.

 

«Θεωρείτε ότι ενεργήσατε με ηρεμία και όπως έπρεπε με βάση τις οδηγίες. Θεωρείτε ότι δεν τις ξεπεράσατε;», ρωτήθηκε επίσης από την  Εισαγγελέα.

«Ναι, δεν τις ξεπέρασα», απάντησε.

«Πάντως ψύχραιμο δεν σας είδα», σχολίασε η Εισαγγελέας…

Στην ερώτηση αν τους έχουν δώσει οδηγίες για περιστατικά που δεν είναι συνήθη, απάντησε αρνητικά παραδεχόμενος ότι δεν είχαν κάποια εκπαίδευση. «Μια πρόληψη έγινε, ούτε αφεντικά είδαμε και από εκεί και πέρα ότι ξέρει ο καθένας κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ερωτήσεις για το πώς κρατούσε την τσάντα έκανε ο κ. Παντελίδης από την έδρα. Στην ερώτηση αν του είπε τίποτα η Χατζηδημητρίου, σημείωσε μόνο το «άσε μου την κάμερα να μπω μέσα».

«Λυπάμαι για ότι έχει γίνει. Δεν την έχω ακουμπήσει,. Έχω πεντακάθαρη τη συνείδησή μου. Δεν προκάλεσα σε κανένα κάτι», ολοκλήρωσε την ομολογία του ο Γ. Παβίτσος.

Διευκρινιστική ερώτηση ζήτησε να γίνει από την πρόεδρο ο συνήγορος του ιδιώτη φύλακα Ξένος Πιππίδης, σχετικά με το πότε άναψε τσιγάρο και σε ποιο σημείο το άφησε σε σχέση με την άφιξη της Χατζηδημητρίου.

Ανατρέχοντας στα πρακτικά η Γραμματέας της έδρας σημείωσε ότι έχει ειπωθεί από τον κατηγορούμενο ότι την ώρα που τηλεφωνούσε στην εταιρεία, άναψε τσιγάρο και το πέταξε όταν έπιασε το Τζούμα.

Δηλαδή κρατάτε λουρί και φερμουάρ με το ίδιο χέρι και με το άλλο το τσιγάρο, ρώτησε η εισαγγελέας και όταν δέχτηκε την θετική απάντηση σχολίασε ότι έχει πολύ δύναμη για να κάνει ταυτόχρονα αυτά τα πράγματα.

 

 ΠΗΓΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ, 4/7/2011

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροVODAFONE: πρόγραμμα ελέγχου του τι πληρώνεις
Επόμενο άρθροΠρωτοβουλία σωματείου εργαζομένων σε ΜΜΕ Χίου: προβολή ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας για την Αλήθεια»