Αρχική Νέα Τοπικά Θέμα Κάμπου στον Παντελή Οικονόμου έθεσε ο Κ. Μουσουρούλης

Θέμα Κάμπου στον Παντελή Οικονόμου έθεσε ο Κ. Μουσουρούλης

5

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου πραγματοποίησε χθες, ο Βουλευτής Χίου και Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης.

Σε ένα ραντεβού που κλείστηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συζήτησής των δύο πολιτικών στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο Κωστής Μουσουρούλης ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για τις προτάσεις της ΝΔ, σχετικά με τους διαπραγματευτικούς στόχους που πρέπει να τεθούν για το ΕΣΠΑ 2007-2013 και συζήτησε θέματα οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιφερειακή τους διάσταση, όπως πχ η ανάγκη να παραμείνουν τα νησιά σε χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Π. Οικονόμου για το θέμα της άδικης φορολόγησης του Κάμπου Χίου, ενώ του παρέδωσε πλήρη φάκελο με τις θέσεις των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, ψήφισμα των κατοίκων, καθώς και τη σχετική τροπολογία που είχε κατατεθεί από πενήντα τέσσερεις (54) Βουλευτές έξι (6) κομμάτων για την απαλλαγή της γεωργικής γης από τη φορολόγηση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε την κατ’ αρχήν θετική του διάθεση να αντιμετωπιστεί με δίκαιο τρόπο η φορολόγηση της περιοχής, αναγνωρίζοντας τη λογική να φορολογείται μόνο η δόμηση και όχι η γεωργική γη.

Ο Κωστής Μουσουρούλης ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό να ανασταλεί η διαδικασία εκκαθάρισης του Ε.Τ.ΑΚ. του 2009, της έκτακτης εισφοράς και η διαδικασία βεβαίωσης του Φ.Α.Π. του 2010 για την περιοχή του Κάμπου, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος, θέση που ο κ. Π. Οικονόμου υποσχέθηκε να εξετάσει και να απαντήσει άμεσα.