Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κριτική Μουσουρούλη για κατάργηση ολοήμερων σχολείων

Κριτική Μουσουρούλη για κατάργηση ολοήμερων σχολείων

7

 

Κριτική στο υπουργείο παιδείας ασκεί με σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Μουσουρούλης, σημειώνοντας ότι το υπουργείο δεν δίνει καμία απάντηση σε ερώτησή του, σχετικά με την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων που αναμένεται να προκληθεί κυρίως στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του βουλευτή Χίου της ΝΔ, το Υπουργείο παραπέμπει στην εγκύκλιο που εξέδωσε περιγράφοντας τα τυπικά θέματα ελαχίστου αριθμού μαθητών, διαδικασιών εγγραφής και των ωρών αποχώρησης των μαθητών.

«Δεν απαντά, σημειώνει ο κ. Μουσουρούλης, με ποια κριτήρια, παιδαγωγικά και κοινωνικά, προχώρησε σε αυτή την απόφαση. Δεν παραθέτει κανένα στοιχείο ή εκτίμηση για τον αριθμό των ολοήμερων που αναμένεται να καταργηθούν στη χώρα και ειδικότερα στη Χίο. Κυρίως όμως, δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που δημιουργεί η εν λόγω απόφαση στα παιδιά των αγροτικών οικογενειών, καθώς και των νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών».

«…Η Παιδεία στον τόπο μας, σήμερα, δεν δεινοπαθεί μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά και από τους απίστευτους πειραματισμούς, την προχειρότητα και την αυταρχική συμπεριφορά της ηγεσίας του Υπουργείου», σημειώνει ο κ. Μουσουρούλης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔίκη για υπόθεση Αγγελικής, 44η ημέρα- απολογία νευρολόγου: ασαφή στοιχεία έδινε η Χειρουργική
Επόμενο άρθροΞεκινούν την Κυριακή οι Εργασίες Ομηρικής Ακαδημίας