Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία ΕΣΗΕΠΗΝ στον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

Διαμαρτυρία ΕΣΗΕΠΗΝ στον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

6

Πάτρα 8 Ιουλίου 2011

 

 

ΦΓ/7484

 

Προς

τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης

Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου

 Κύριε Πρόεδρε


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως στην επιτροπή σας συζητείται ο ρόλος του Τύπου στην ενημέρωση της Περιφέρειας, δίχως την παρουσία εκπροσώπων του δημοσιογραφικού κόσμου της Περιφέρειας!

Στην τελευταία συνεδρίασή σας (6 Ιουλίου 2011) κλήθηκαν αποκλειστικά εκπρόσωποι Εκδοτών και Ενώσεων Ιδιοκτητών με το επιχείρημα πως παράλληλα ασκούν και το δημοσιογραφικό λειτούργημα και άρα γνωρίζουν τα όσα συμβαίνουν  στο χώρο των εργαζομένων.

Ενώ ( σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στα πρακτικά) η Βουλευτής κ. Λιάνα Κανέλλη υποστήριξε πως « δεν υπάρχουν τοπικές Ενώσεις Επαρχιακών που μπορείτε να τις φέρετε εδώ και να εκπροσωπηθούν οι εργαζόμενοι».

Προς ενημέρωσή σας, αλλά και όλων των μελών της Επιτροπής σας πληροφορούμε (αν και θα έπρεπε να σας είναι ήδη γνωστό ) η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων έχει ιδρυθεί το 1939 και μάλιστα έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών. Είναι δε μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. Ακόμη στην Περιφέρεια λειτουργούν οι Ενώσεις : Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ευβοίας, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού – Ηλεκτρονικού Τύπου.

Είναι επομένως τουλάχιστον ατόπημα να λέγεται από Κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους πως δεν υπάρχουν συνδικαλιστικοί φορείς των δημοσιογράφων στην υπόλοιπη Επικράτεια πλην της  πρωτεύουσας.

 

     Με εκτίμηση


Κοινοποίηση στους Βουλευτές: Αργύρη Ντινόπουλο, Λιάνα Κανέλλη, Γρ. Αποστολάκο, Γ. Καρασμάνη,         Θ. Παραστατίδη, Σίμο Κεδίκογλου, Μιχ. Κριτσωτάκη, Χρ. Μαγκούφη, Παύλο Μαρκάκη, Γ. Ντόλιο,    

Κυριάκο Βελόπουλο.