Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 46η ημέρα, απολογία ειδικευμένου χειρουργού

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 46η ημέρα, απολογία ειδικευμένου χειρουργού

20

«Βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων» σημείωσε για την εισαγωγή της Αγγελικής Χατζηδημητρίου στην χειρουργική κλινική, την 8 η Απριλίου 2006, όπου και εφημέρευε ως Επιμελητής Β’ ο κατηγορούμενος χειρουργός Αθανάσιος Ρουμελιώτης.

Στη 2η συνολικά παρουσία του στην αίθουσα του δικαστηρίου από τις 24 Φεβρουαρίου οπότε και ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, ο κ. Ρουμελιώτης σημείωσε ότι διαφωνούσε με την εισαγωγή της Αγγελικής Χατζηδημητρίου στη χειρουργική όμως για να μη δημιουργηθεί θέμα και να μην ταλαιπωρηθεί η ασθενής το δέχτηκε.

Άλλωστε όπως είπε θεωρούσε ότι θα υπήρχε βοήθεια από όλους τους γιατρούς οπότε και δεν το έκανε θέμα.

Πάντως τη διαφωνία του είχε την ευκαιρία να την εκφράσει στον παθολόγο γιατρό Γιάννη Μαλακό, λίγο μετά την εξέταση της Αγγελικής από το δεύτερο και ενώ ο ίδιος κατέβαινε στα ΤΕΠ μετά από τηλεφωνική κλήση του ειδικευόμενου γιατρού.

Σύμφωνα με τον ίδιο του είπε ο παθολόγος ότι την είδε λίγο στρεσαρισμένη και μπορεί να έχει κάποιο ψυχολογικό στρες, να κάνει εισαγωγή στη χειρουργική και να καλέσουν να τη δει νευρολόγος.

 

Ο κατηγορούμενος Επιμελητής Β’ έδωσε και ορισμένα νέα στοιχεία όπως για παράδειγμα ότι από το μεσημέρι στις 12.00 όταν εξεταζόταν ακόμα στα ΤΕΠ η Αγγελική, ενημέρωσε το Διευθυντή της Χειρουργικής για το συμβάν και εκείνος όπως είπε συνέστησε τον κ. Κάβουρα να έρθει πάνω να την εξετάσει.

 

Σε ότι αφορά την συνομιλία του ίδιου με τον κ. Κάβουρα είπε ότι του ανέφερε ότι έχει ένα περιστατικό που τον δυσκολεύει, αφού δεν είναι αμιγώς χειρουργικό και ζήτησε τη βοήθειά του την οποία και χαρακτήρισε πολύτιμη.

Επίσης δήλωσε ότι μίλησε περί τις 2.00 μ.μ.  με τον κ. Μαλακό ο οποίος του σύστησε να βρει νευρολόγο. Τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικό του πρόσωπο από το σπίτι του προσπαθούσαν να βρει το Γ. Γιαννούλο στο τηλέφωνο, κάτι που έγινε περί τις 6.00 μ.μ.. Μάλιστα όπως είπε, αρχικά ο κ. Γιαννούλος του είπε να πάρει Μαλακό, αλλά δεν τον ξαναπήρε αφού μεσολάβησαν τα τηλέφωνα Χαλκιά και Κάβουρα που τον έφεραν στο νοσοκομείο.

Τόνισε ότι κάλεσε το διευθυντή του γιατί έτσι είθισται και ότι το μόνο θέμα που υπήρχε ήταν ποιος θα υπογράψει στην κλήση προς ΕΚΑΒ κάτι που έγινε από τον ίδιο, κατόπιν σχετικής συζήτησης με το διευθυντή της Χειρουργικής.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν έκαναν νωρίς την αξονική γιατί μπορεί να μην έδειχνε τίποτα και να τους αποπροσανατόλιζε και για αυτό είπαν να περιμένουν. Ο ακτινολόγος τους ρώτησε αν χρειάζονταν αξονική και απάντησαν όχι, λέγοντας ότι θα εκτιμήσουν και πάλι την ασθενή. Πάντως ερωτηματικά άφησε για το αν παρακολουθούσε κανείς την Αγγελική από τις 2.00 το μεσημέρι μέχρι την ώρα που την εξέτασε ο νευρολόγος και για το αν ενημερώθηκε για το εμετό που έκανε περί τις 3.00 μ.μ..

Σε ότι αφορά το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, τόνισε ότι τους το ζήτησε ο Διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος και το σύνταξε, πιεζόμενος από την περιφερειάρχη. Ο κ. Ρουμελιώτης έκανε κάποιες διορθώσεις στο κείμενο, την επομένη δε έμαθε ότι ήταν αντίθετοι οι Γ. Γιαννούλος και Γ. Κάβουρας, ενώ ο ίδιος υπέγραψε (όπως και ο κ. Χαλκιάς) γιατί θεωρούσε ότι ήταν ένα εσωτερικό έγγραφο που δεν θα είχε και τόση σημασία η διατύπωση.

«Όλο το νοσοκομείο ήταν ενήμερο από το πρωί « είπε ο κ. Ρουμελιώτης και έκλεισε την απολογία του λέγοντας «ενήργησα σα γιατρός. δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσα».

Σήμερα στις 10..00 το πρωί ολοκληρώνονται οι απολογίες με αυτήν του ειδικευόμενου χειρουργού Στέλιου Βλαττάκη.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ, 13/7/2011

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: θέματα ανάπτυξης και ΦΠΑ σε συνεντεύξεις στην ΕΤ-3 και ΑΘΗΝΑ 9,84
Επόμενο άρθροΚαθαρίστε χωρίς χημικά με 5 απλά σπιτικά υλικά!!