Αρχική Απόψεις Aρθρα Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Χίου: ψήφισμα για τη Γάζα

Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Χίου: ψήφισμα για τη Γάζα

11

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                               Χίος 14-7-2010

ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

                ΧΙΟΥ

                                                      Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

 

        Για άλλη μια φορά η χώρα μας βρίσκεται εκτεθειμένη στην Παγκόσμια Φιλειρηνική Κοινή Γνώμη  εξαιτίας των αντιδημοκρατικών ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει από τα ελληνικά λιμάνια τον απόπλου του στολίσκου των ακτιβισμών της διεθνούς καμπάνιας για την                                 Ελεύθερη Παλαιστίνη.

       Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο, άλλοτε εκβιάζοντας και άλλοτε ασκώντας φυσική βία να ανακόψει την πορεία του στολίσκου των φιλειρηνιστών να μεταφέρουν φαρμακευτική και ανθρωπιστική βοήθεια στο πολιορκημένο από τους Ισραηλινούς ηρωικό λαό της Γάζας.

       Οι ενέργειες αυτές της ελληνικής κυβέρνησης είναι χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα φιλοπαλαιστινιακά και φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας.

       Η ελληνική κυβέρνηση από τη μια συναινεί με τον γκάγκστερ της περιοχής, το κράτος του Ισραήλ, και συμβάλλει έτσι στον de facto αποκλεισμό και στραγγαλισμό των Παλαιστινίων και από την άλλη μπαίνει φραγμός στο διεθνές κίνημα  αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

       Το Σωματείο Εργαζομένων  ΟΤΑ  Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους και ρωτά την ελληνική κυβέρνηση, από πότε και με εντολή τίνος  ανέλαβε μαζί με τους ισραηλινούς φασίστες τον αυτόκλητο ρόλο του χωροφύλακα της περιοχής ;

 

          

        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

         Λ. Καρακούρος                                                    Αλ. Γαιτάνος