Αρχική Νέα Τοπικά Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δίκτυο ενημέρωσης πολιτών για ναυτικά ατυχήματα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δίκτυο ενημέρωσης πολιτών για ναυτικά ατυχήματα

52

 Το φιλόδοξο σχέδιο της δημιουργίας ενός δικτύου ενημέρωσης για τους τρόπους που αντιμετωπίζονται καταστάσεις κρίσης σε πλοία, έτσι ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα πανικού στους τοπικούς πληθυσμούς, παρουσίασαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών καθηγητής Ευάγγελος Ξυδέας και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ελένη Θανοπούλου.

«Υπάρχει μια κρίση εμπιστοσύνης, έτσι με τα σεμινάρια στόχος είναι να ενημερωθούν οι κάτοικοι για ποιες ενέργειες για παράδειγμα πρέπει να γίνουν στην περίπτωση ατυχήματος σε ένα δεξαμενόπλοιο και να μην είναι με τις μαύρες σημαίες και αίτημα απλά να φύγει από την περιοχή τους το πλοίο», σημείωσε η κα Θανοπούλου, λέγοντας ότι το πρόγραμμα αφορά κύρια εμπορικά πλοία ή δεξαμενόπλοια αφού στην περίπτωση ατυχημάτων σε επιβατηγά πλοία το πρώτιστο είναι οι ανθρώπινες ζωές, τόνισε η κα Θανοπούλου που επισήμανε ότι εργάζονται όλοι εθελοντικά για τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος που φέρει το όνομα S.A.V.E..
Στην πρώτη φάση θα γίνει η καταγραφή του υλικού γύρω από το αντικείμενο της εργασίας, αξιοποιώντας και τη διάχυτη γνώση για τη ναυτιλία και τη θάλασσα που διαθέτει η Χίος, για αυτό όπως είπε δεν είναι τυχαία η γεωγραφική στόχευση για την εκκίνηση του προγράμματος. Πράγματι στη δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια σε ναυτικούς αλλά και σε όλους τους πολίτες. Ως χρόνος προσφιορίζεται το καλοκαίρι του 2012 και θα ξεκινήσουν σε Καρδάμυλα και Βροντάδο, 2 κατεξοχήν ναυτότοπους.

 Για την υλοποίηση του προγράμματος το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεργάζεται με ερευνητές από τη Σχολή ναυπηγών- μηχανολόγων- μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου, ενώ ήδη έχει την υποστήριξη ναυτιλιακών φορέων αλλά και τη συμπαράσταση γνωστών Χιωτών της Ναυτιλίας, όπως του Ν. Φιστέ της NEW LEAD και του Ν. Τσάκου της Τ.Ε.Ν..

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύλληψη 26χρονου για κλοπή σε κοσμηματοπωλείο
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για τον καρκίνο στα Καρδάμυλα