Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 48η ημέρα, αγόρευση Εισαγγελέως- προτάσεις ενοχής

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 48η ημέρα, αγόρευση Εισαγγελέως- προτάσεις ενοχής

10

Την ενοχή των γιατρών Ρουμελιώτη, Μαλακού, Κάβουρα και του ιδιώτη φύλακα Παβίτσου πρότεινε η εισαγγελέας Εμμανουέλα Κετσιατζή, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της στην υπόθεση του τραυματισμού της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Στην 3ωρη περίπου αγόρευσή της, αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα από τον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ μέχρι και τα όσα ακολούθησαν έως το χρονικό σημείο της μεταφοράς της παθούσης στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Αθήνας.
Η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπεριφορά του φύλακα της ΔΕΗ λέγοντας ότι δεν επιτρεπόταν να ασκήσει σωματική βία στην Αγγελική Χατζηδημητρίου.
Οι κινήσεις οι οποίες έπρεπε να κάνει, όπως είπε, είναι να τοποθετήσει τη στάση του σώματός του σε απαγορευτική θέση και έπειτα να καλέσει την αστυνομία.
Ακόμα πιο κατηγορηματική ήταν ως προς το έργο των δημοσιογράφων το οποίο χαρακτήρισε ως μέγιστο κοινωνικοπολιτικό λειτούργημα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο δημοσιογράφος μπορεί και πρέπει να έχει πρόσβαση σε κάθε πηγή πληροφορίας, γιατί αυτό είναι το επάγγελμά του και κανένας δεν μπορεί ούτε δύναται συνταγματικά να του απαγορεύσει την έρευνα.
Ελάφρυνε όμως τη θέση του, καθώς άλλαξε το κατηγορητήριο από πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη.

Σε ότι αφορά τους κατηγορούμενους γιατρούς, τόνισε ότι την κύρια ευθύνη κατά βαρύτητα φέρουν οι Ρουμελιώτης και Μαλακός που τους καταλόγισε αμέλεια και λανθασμένες κινήσεις που είχαν επιπτώσεις στην περαιτέρω εξέλιξη της υγείας της Αγγελικής και τέλος ο Κάβουρας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας ενώ η εισήγησή της ήταν αθωωτική για τους Βλαττάκη και Χαλκιά, αφού όπως είπε ότι με την παρουσία τους απλά διευκόλυναν την παθούσα, καθώς επίσης και για τον Γιαννούλο, ο οποίος δεν είχε καν ειδοποιηθεί.


Η δίκη συνεχίστηκε με την αγόρευση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Θοδωρή Θεοδωρόπουλου Ανθής Λω,
που επιχειρηματολόγησαν και κατά της αλλαγής κατηγορητηρίου για τον ιδιώτη φύλακα, σημειώνοντας ότι αν δεν ήταν δόλος ήταν τουλάχιστον ενδεχόμενος δόλος και τονίζοντας το άρθρο του νόμου που επισημαίνει τις ευθύνες που είχε λόγω της υπηρεσίας του.
Επισημάνθηκε επίσης ότι ο ακτινολόγος Λάκης Χαλκιάς δεν μπορεί να ξέρει ποιος καλεί για αξονική και να μη ζητά ενημέρωση από την ώρα που κάποιοι άλλοι την ακυρώνουν.
Η δίκη, ύστερα από την δήλωση αδυναμίας λόγω κούρασης για αγόρευση από τον 3ο Συνήγορο πολιτικής αγωγής, διακόπηκε στις 15.30 και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 11.30 το πρωί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ TVPATRIDA.GR

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανεπιστήμιο Αιγαίου: Δίκτυο ενημέρωσης πολιτών για ναυτικά ατυχήματα
Επόμενο άρθροΑντί για Φούρνους βγήκαν Χίο- αίσιο τέλος στην περιπέτεια