Αρχική Νέα Τοπικά Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Χίου +Διονύσιος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Χίου +Διονύσιος

66

 

Εκοιμήθη σήμερα Κυριακή 17 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Μαρίνας ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Διονύσιος σε ηλικία 84 ετών.

Ο κατά κόσμο Νικόλαος Μπαϊρακτάρης, νοσηλευόταν επί 4 ημέρες στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ των Αθηνών.

Η κηδεία του Μακαριστού Μητροπολίτη θα γίνει παρουσία του Αρχιεπισκόπου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, 19/7, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

Τοποτηρητής στην χηρεύουσα Ι.Μ. Χίου, Ψαρών και Οινουσσών αναλαμβάνει, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος.

Βιογραφικό

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Διονύσιος Μπαϊρακτάρης γεννήθηκε στους Καλημεριανούς Ευβοίας.   

Το πτυχίον της Θεολογίας έλαβε το 1956. Μετά ταύτα παρακολούθησε Νομικά. Χειροτονήθηκε Διάκονος, το 1952, και υπηρέτησε, επί οκταετία, ως Αρχιδιάκονος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1960. Υπηρέτησε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού (1960 – 1978), όπου και δίδαξε σε παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών Πόρου και Ναυστάθμου Σαλαμίνας, και στη συνέχεια κατέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Θρησκευτικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μητροπολίτης Χίου εξελέγη την 6η Νοεμβρίου, χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο την 11η Νοεμβρίου (Επέτειο των Ελευθεριών της Χίου) και ενθρονίστηκε την 16ην Δεκεμβρίου 1979.

Διετέλεσε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε νοσοκομείο εισήχθη στις 13/7 ο Μητροπολίτης Χίου κ. Διονύσιος
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση Δ.Σ. Χίου, Δευτέρα 18/7, ημερήσια διάταξη