Αρχική Νέα Τοπικά ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΧΙΟΠΟΛΙΤΙΔΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΧΙΟΠΟΛΙΤΙΔΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ

8


Τη μνήμη της Αγίας Μαρκέλλας τιμά από σήμερα η Χίος με πλήθος προσκυνητών, πεζή αλλά και εποχούμενων, να πηγαίνουν στο Ιερό προσκύνημα της Αμανής, όπου την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία, με μεγάλο απών το μακαριστό Μητροπολίτη Χίου Διονύσιο.
Η παράδοση θέλει η Αγία Μαρκέλλανα μαρτύρησε σε νεαρή ηλικία περί το 1500 και μάλιστα από τα χέρια του πατέρα της, που έτρεφε αμαρτωλούς πόθους για την κόρη του.
Σε μια ήσυχη ακρογιαλιά της ΒΔ Χίου, λίγα χιλιόμετρα από τη Βολισσό, όπου και καταγόταν, βρίσκεται ο τόπος θυσίας της πολιούχου της Χίου, της Αγίας Μαρκέλλας.
Στα ριζά του λόφου βρίσκεται το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, ενώ από ένα μονοπάτι που προχωρεί δίπλα ακριβώς στη θάλασσα φθάνει κανείς στον τόπο της θυσίας, όπου λόγω του θανάσιμου τραυματισμού της Αγίας η παράδοση θέλει τα νερά της θάλασσας να γίνονται σκούρα, σχεδόν κόκκινα.

Αργία υπηρεσιών Δήμου

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Χίου, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 ημέρα μνήμης και τιμής της Χιοπολίτιδας Αγίας Μαρκέλλας οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου θα παραμείνουν κλειστές.
Έκτακτα μέτρα έχει λάβει η Τροχαία Χίου ώστε με ασφάλεια να γίνει η κίνηση των πιστών. Ενώ σε συνεργασία με το Δήμο έχουν εξασφαλιστεί θέσεις στάθμευσης στον περιβάλλοντα του Προσκυνήματος χώρο.
Σε επιφυλακή είναι και η πυροσβεστική υπηρεσία με δεδομένο ότι αρκετοί είναι αυτοί που διαμένουν στο ύπαιθρο την παραμονή αλλά και ανήμερα της γιορτής της Αγίας.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή Δήμου Χίου σε Πρόγραμμα για την προστασία των παραλιών
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για το Λωβοκομείο