Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Μουσουρούλης: απάντηση υπουργείου για κινητή περιουσία Ε.Τ.Α στη Χίο & τουριστικό...

Κ. Μουσουρούλης: απάντηση υπουργείου για κινητή περιουσία Ε.Τ.Α στη Χίο & τουριστικό περίπτερο Βολισσού

9

 Πέμπτη, 21.7.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Καμία δέσμευση για την υλοποίηση της παραχώρησης στο Δήμο Χίου της παραλίας Bella Vista και του Τουριστικού Περιπτέρου στη Βολισσό δεν περιέχει η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού σε σχετική Ερώτηση (Α.Π. 17336/816/01.06.2011) του Βουλευτή Ν. Χίου και Υπεύθυνου Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστή Μουσουρούλη.

 

Ο Βουλευτής με την Ερώτησή του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού ζητούσε:

α) Να του κατατεθεί αναλυτικός πίνακας της δημόσιας περιουσίας που υπάρχει σήμερα στη Χίο, καθώς και τυχόν σχεδιασμός για την αξιοποίησή της,

β) Να προσδιοριστεί ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί η διαδικασία παραχώρησης των ακινήτων της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ ΑΕ) προς το Δήμο Χίου,

γ) Να ενημερωθεί για την τυχόν αξιοποίηση του πρώην Ξενία, και

δ) Να διευκρινιστεί σε ποιον φορέα ανήκει η παραλία Bella Vista.

 

Σε ό,τι αφορά στα ακίνητα της ΕΤΑ ΑΕ, για τα οποία ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος, εξήγγειλε, το Φεβρουάριο του 2011, ότι θα παραχωρηθούν στο Δήμο Χίου, η απάντηση παραμένει στην «πρόθεση», χωρίς να δεσμεύεται για το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά σε επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το Τουριστικό Περίπτερο της Βολισσού, μετά την κήρυξη σχετικού διαγωνισμού του 2010 ως άγονου, χωρίς ωστόσο να δίνεται καμία περαιτέρω πληροφορία. Για το θέμα αυτό, ο Κωστής Μουσουρούλης κατέθεσε σήμερα, νέα Ερώτηση, ζητώντας περαιτέρω διευκρινήσεις.

 

Ως προς την παραλία της Bella Vista, η απάντηση, αφού περιγράφει το σύνολο της έκτασης που ανήκει στην ΕΤΑ ΑΕ, χωρίς να κάνει αναφορά σε τυχόν ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΚΕΔ, υπενθυμίζει την 5ετή παραχώρηση προς το Δήμο Χίου για το διάστημα 1986 -1991, οπότε και δεν συστάθηκε δημοτική επιχείρηση για την αξιοποίησή της και σημειώνει ότι έκτοτε ο Δήμος «παραμένει στη χρήση του ακινήτου». Πρόσφατα ο Δήμος Χίου προέβη σε παραχώρηση της απλής χρήσης της παραλίας με την επίκληση Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία δεν αφορά σε ακίνητα της ΕΤΑ ΑΕ, αλλά της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ).

 

Τέλος, αναφορικά με την καταγεγραμμένη δημόσια περιουσία στη Χίο, ο Κωστής Μουσουρούλης επανακατέθεσε την Ερώτησή του προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν απάντησε, ζητώντας να διευκρινιστεί ποια είναι αυτή, αν υπάρχουν προβλήματα αλληλοεπικαλύψεων μεταξύ των δημόσιων φορέων και κυρίως, αν υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης της.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦΟΒ- εκδήλωση: «Τα Χιώτικα ειν’ αλλιώτικα»
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινή περιοδεία Λαογραφικού Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ από το Σικάγο στη Χίο