Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, αναδημοσίευση ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απλή σωματική βλάβη της Αγγελικής «είδε»...

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, αναδημοσίευση ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απλή σωματική βλάβη της Αγγελικής «είδε» η εισαγγελέας

19

 

Απλή σωματική βλάβη της Αγγελικής «είδε» η εισαγγελέας


Η ενέργεια του σεκιουριτά της ΔΕΗ που πριν από πέντε χρόνια και τρεις μήνες τραυμάτισε βαρύτατα τη δημοσιογράφο Αγγελική Χατζηδημητρίου που πήγαινε να κάνει ρεπορτάζ στο χώρο του καιόμενου εργοστασίου στη Χίο, «κλειδώνοντάς» την για πάντα μέσα στο κορμί της, για την εισαγγελέα της έδρας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου που δίκαζε την περασμένη Παρασκευή για 48η μέρα την πολυσυζητημένη, αλλά και ξεχασμένη αυτή ιστορία, δεν αποτελεί βαριά σωματική βλάβη.

Δεν θα μπορούσε, είπε η εισαγγελέας της έδρας, να ήξερε το αποτέλεσμα της πράξης του ο σεκιουριτάς με την μπλούζα συνδέσμου οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας, οπότε και πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας σε πρόκληση απλής σωματικής βλάβης!

Στην περίπου τρίωρη αγόρευσή της στο δικαστήριο η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις ευθύνες των κατηγορουμένων επίσης γιατρών. Οπως είναι γνωστό, η άτυχη δημοσιογράφος μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Νοσοκομείο της Χίου όπου υπήρξαν λανθασμένες διαγνώσεις και σειρά λανθασμένων ιατρικών πράξεων που είχαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της και τη σημερινή τραγική της κατάσταση.

Οι γιατροί

Αναφερόμενη στον κατηγορούμενο παθολόγο γιατρό, ο οποίος είχε διαγνώσει «υστερία», σημείωσε ότι «ο παθολόγος δεν μπορεί να μιλήσει για υστερία. Πρέπει πρώτα να ελέγξει», είπε επισημαίνοντας τις ευθύνες στο να μη μεριμνήσει ώστε να γίνει άμεσα η αξονική, αλλά και να την επανεκτιμήσει. «Εξετάζουμε αυτά από τα οποία κινδυνεύει η ασθενής. Αν γινόταν ο νευρολογικός έλεγχος δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας με τις ευθύνες του αναισθησιολόγου τόνισε ότι «θα έπρεπε να είναι πάνω από την ασθενή και να παρακολουθεί», έτσι ώστε να δούμε και μετά τη χορήγηση ηρεμιστικού τυχόν αλλαγή στο λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. «Εκανε ιατρική πράξη. Πρέπει να επανεκτιμήσει», κατέληξε.

Σχετικά με τον χειρουργό που κατά σειρά τον έθεσε πρώτο σε ευθύνη μεταξύ των τριών που πρότεινε την καταδίκη τους, ανέφερε ότι δεν προέκυψε ότι ήταν στο νοσοκομείο τις κρίσιμες ώρες νοσηλείας της Χατζηδημητρίου στη χειρουργική κλινική. Η εισαγγελέας σημείωσε ότι έπρεπε να πάρει συνάδελφό του νευρολόγο και να καλέσει ΕΚΑΒ. Ενώ θα μπορούσε μέχρι και πτητικό μέσο της ιδιωτικής εταιρείας να καλούσε, αφού δεν θα ήταν κλειστό το αεροδρόμιο Χίου.

Η εισήγησή της ήταν αθωωτική για τον ακτινολόγο και ειδικευόμενο χειρουργικής γιατρό αφού, όπως είπε, με την παρουσία τους απλά διευκόλυναν την παθούσα. Αθωωτική ήταν η πρότασή της και για τον νευρολόγο γιατρό του Νοσοκομείου της Χίου που δεν ήταν εφημερία και δεν είχε καν ειδοποιηθεί.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα Δευτέρα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Διαφήμιση