Αρχική Νέα Τοπικά Ελεύθερος ο σεκιουριτάς, «κλειδωμένη» στο σώμα της η Αγγελική

Ελεύθερος ο σεκιουριτάς, «κλειδωμένη» στο σώμα της η Αγγελική

15

 Η κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα και από τις 8 Απριλίου του 2006, η Χιώτισσα δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου, με σύνδρομο «locked in», δηλαδή κλειδωμένη στο σώμα της, με μόνο τα βλέφαρα να μπορούν να στείλουν σήματα επικοινωνίας και δύο δάχτυλα του αριστερού χεριού να «υπακούν» για μια ελάχιστη κίνηση είναι αποτέλεσμα… απλής σωματικής βλάβης.

Αυτό αποφάσισε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, μειοψηφούσης της προέδρου του δικαστηρίου, αποδεχόμενο μάλιστα σχετική πρόταση της εισαγγελέως.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο ιδιωτικός φύλακας της ΔΕΗ Γιώργος Παβίτσος, ο οποίος εκείνο το ανοιξιάτικο πρωινό, θεωρώντας πως έπρεπε πάση θυσία να εμποδίσει τη δημοσιογράφο από το να καλύψει την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, τράβηξε την περασμένη από το λαιμό της τσάντα, με αποτέλεσμα να προκληθεί εσωτερική αιμορραγία και στη συνέχεια βαρύτατη εγκεφαλική βλάβη, προκάλεσε απλή σωματική βλάβη. Του επέβαλε δε την ποινή της οκτάμηνης φυλάκισης. Ωπως όφειλε, βέβαια, η υπεράσπιση ζήτησε την ακυρότητα της ποινικής δίωξης του σεκιουριτά, εφόσον δεν έχει κατατεθεί από την πολιτική αγωγή έγκληση εναντίον του, δεδομένου ότι η αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα αφορούσε βαριά σωματική βλάβη! Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, πλην όμως ο σεκιουριτάς αφέθηκε ελεύθερος!

Ενοχοι δύο γιατροί

Πέραν του δράστη του τραυματισμού της Αγγελικής Χατζηδημητρίου, το δικαστήριο χθες στην 52η συνεδρία του, ύστερα από πέντε μήνες ακροαματικής διαδικασίας (ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους) έκρινε ενόχους τον παθολόγο του Νοσοκομείου Λήμνου Γιάννη Μαλακό, επιβάλλοντάς του ποινή 18 μηνών φυλάκισης, και τον χειρουργό Αθανάσιο Ρουμελιώτη, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Οπως είναι γνωστό, η άτυχη δημοσιογράφος μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Νοσοκομείο της Χίου, όπου υπήρξαν λανθασμένες διαγνώσεις και σειρά λανθασμένων ιατρικών πράξεων. Ο καταδικασθείς παθολόγος γιατρός είχε διαγνώσει «υστερία», εγκαταλείποντάς την στην ουσία ακάλυπτη νευρολογικά. Ο καταδικασθείς χειρουργός καταδικάστηκε γιατί, σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, δεν ήταν στο νοσοκομείο τις κρίσιμες ώρες νοσηλείας της Χατζηδημητρίου στη χειρουργική κλινική. Ενώ δεν ενημέρωσε σχετικά συνάδελφό του νευρολόγο για να καλέσει το ΕΚΑΒ.

Το Δικαστήριο σε αντίθεση με την αρχική πρόταση της εισαγγελέως αποφάνθηκε αθωωτικά για τον αναισθησιολόγο γιατρό Γιάννη Κάβουρα, ενώ αποδέχτηκε την αθωωτική πρόταση για τους νευρολόγο Γιάννη Γιαννούλο, ακτινολόγο Λάκη Χαλκιά και ειδικευόμενο χειρουργό Στέλιο Βλαττάκη.

Ας σημειωθεί ότι από το σύνολο των κατηγορουμένων γιατρών, μόνο ο αθωωθείς ειδικευόμενος χειρουργός Στέλιος Βλαττάκης αναγνώρισε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τυχόν ευθύνες του, σε αντίθεση με τους άλλους γιατρούς του Νοσοκομείου Χίου που δεν αναφέρθηκαν καθόλου σε τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.