Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος 90 βουλευτές υπογράφουν για τον Κάμπο

90 βουλευτές υπογράφουν για τον Κάμπο

12

 Νέα τροπολογία για τη δίκαιη φορολόγηση του Κάμπου συνυπογράφουν 90 Βουλευτές όλων των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και ανεξάρτητοι Βουλευτές, προσδίδοντας νέα δυναμική στο ζήτημα.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης», από το Βουλευτή Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Μουσουρούλη.

Με την προτεινόμενη απαλλαγή της φορολόγησης της γεωργικής γης και τον υπολογισμό του όποιου φόρου αναλογεί με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, μόνο επί των κτισμάτων, ενισχύεται περαιτέρω η προστασία της περιοχής, ενώ διευκολύνεται η διατήρηση του ιστορικού της χαρακτήρα, καθώς και της ιδιοκτησίας από εκείνους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη σημερινή αδικαιολόγητα υψηλή φορολόγηση.

Η ευρεία και διακομματική υποστήριξη από 90 βουλευτές, προσδίδει νέα δυναμική στο ζήτημα, καταδεικνύοντας με τον πλέον επιτακτικό τρόπο, την ανάγκη δίκαιης αντιμετώπισής του. Εναπόκειται στην Κυβέρνηση και τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να αποφασίσει τον τρόπο, με τον οποίο θα ανταποκριθεί στην ανάγκη αυτή.

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα του Κάμπου, ο Κωστής Μουσουρούλης έχει καταθέσει Ερώτηση (06.02.2010), έχει αποστείλει τρεις επιστολές προς τους Υπουργούς Οικονομικών (23.02.2010, 03.10.2011, 18.07.2011), ενώ στις 10.03.2011, είχε καταθέσει, μαζί με 53 Βουλευτές, τροπολογία καθώς και νομοτεχνική βελτίωση αυτής, που όμως δεν έγιναν δεκτές από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαρούσα η ασφαλίστρια- δίνει εξηγήσεις στην Ασφάλεια
Επόμενο άρθροΣήμερα προφεστιβαλική της ΚΝΕ στο Βαρβάσι