Αρχική Νέα Τοπικά Αγροτουρισμός και Νέοι Αγρότες στην Χίο

Αγροτουρισμός και Νέοι Αγρότες στην Χίο

29

Το Σάββατο, 6 Αυγ 2011, στις 20.30, μέσα στην 7η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου, η Ένωση Νέων Αγροτών Χίου και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ στα πλαίσια της προετοιμασίας του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011), το οποίο έχει θέμα «Πολυαπασχόληση στον Αγροτικό Τομέα»  οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: Το μέλλον του Αγροτικού ΚόσμουΠολυαπασχόληση (8.30 μ.μ.).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χίου Νίκος Ρικανιάδης ενημέρωσε ότι την εκδήλωση θα συντονίζει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης και θα γίνουν εισηγήσεις από το Γιάννη Γκλαβάκη (πρώην Ευρωβουλευτή, Αγρότη) με θέμα τον Αγροτουρισμό και το Σταύρο Βαρβάκη (εκπρόσωπο της Χίου στην ΠΕΝΑ) με θέμα τους Νέους Αγρότες.
Στοιχεία για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013 θα αναφέρει ο κ. Δ. Μιχαηλίδης.

Στις 23/6/2011 η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε το αντικείμενο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και τώρα συζητιέται το δημοσιονομικό πλαίσιο που πρότεινε στις 29/6/2011 η Ευρ. Επιτροπή για την ΚΓΠ μέχρι το2020.

Μετά την Σύσκεψη της ΠΕΝΑ στην Λαμία (Ιουν 2008), όπου η ΠΕΝΑ προσδιόρισε μονομερώς το αντικείμενο των αγροτικών επαγγελμάτων, τονίζοντας ότι ο Αγρότης είναι κύρια ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ του περιβάλλοντος, με επιμέρους αγροτικές επαγγελματικές δραστηριότητες στην Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία, Δασοκομία, και συμπληρωματικά προσδιόρισε ότι είναι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, η μεταποίηση & εμπορία της αγροτικής του παραγωγής, οι απολαβές από την εμπορία των ρύπων (CO2) καθώς και ο αγροτουρισμός, η ΠΕΝΑ επανέρχεται με το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, στην Χίο, 9-11 Σεπ 2011, να διερευνήσει τις εξελίξεις στα αγροτικά επαγγέλματα δίνοντας σημασία την «ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ στον αγροτικό τομέα».

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με την τεχνική υποστήριξη του ΑΓΡΟΡΑΜΑ (6943834921), ενώ η συμμετοχή στην 7η Γιορτή Αγροτουρισμού γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα του Τμήματος Τουρισμού σε αυτήν.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Αντιπεριφερειάρχη προς υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για πύλη εισόδου
Επόμενο άρθροΖώα και λογοτεχνία στη Χίο Λογοτεχνική βραδιά διοργανώνει τον Αύγουστο στη Βολισσό ο χιώτης πεζογράφος Γιάννης Μακριδάκης