Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος εργαζομένων Δ. Χίου- ζητά διαφάνεια στις προμήθειες

Σύλλογος εργαζομένων Δ. Χίου- ζητά διαφάνεια στις προμήθειες

11

 Κάλεσμα προς τη Δημοτική Αρχή Χίου να εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις και να μη φέρνει σε δύσκολη θέση τους υπαλλήλους, απευθύνει ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Χίου χαρακτηρίζοντας ως θέμα πρώτης προτεραιότητας τις προμήθειες.
Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                       Χίος   8-8-2011

         Ο Τ Α  ΧΙΟΥ                                                                                           Αριθ. πρωτ. 160

                                                   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

        Πριν δύο σχεδόν  μήνες στο Σωματείο μας αναδείχτηκε ύστερα από εκλογές το νέο Δ.Σ και αμέσως ανέλαβε δουλειά για να μπορέσει να αντιμετωπίσει σ αυτήν την ιδιαίτερα  κρίσιμη συγκυρία  τα ζωτικά και τεράστια προβλήματα του κλάδου.  Επισημαίναμε επίσης ότι παρά τις επιθέσεις και τη συστηματική προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα αποδοκιμασίας σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, εμείς γνωρίζουμε και μπορούμε να διαδραματίσουμε ένα πιο σημαντικό ρόλο απ αυτόν που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές  μας προορίζουν,  προς όφελος του λαού μας και   να βρεθούμε στην πρωτοπορία του κινήματος για καλύτερες μέρες.

        Από την αρχή με επιστολές μας στη Δημοτική Αρχή επισημάναμε την κάκιστη κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της καθαριότητας όσο αφορά τα μέσα αλλά και στις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας . Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν πήραμε καμία απάντηση και η κατάσταση παραμένει η ίδια. Προχθές ακόμα θρηνήσαμε το θάνατο συναδέλφου μας στο Δήμο Ναυπλίου, για να προστεθεί στις δεκάδες άλλους που δεν χωράνε ούτε στα ψιλά του τύπου, που αφήνουν την τελευταία τους πνοή – οι πιο πολλοί ανεκπαίδευτοι και χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας – πίσω από τα απορριμματοφόρα για ένα κουτσουρεμένο μεροκάματο μέσα στη βρώμα και την αρρώστια.

        Επισημάναμε την προσπάθεια ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ που μπαίνει ύπουλα από το παράθυρο με τις πιο περίεργες και αδιαφανείς διαδικασίες κατασπαταλώντας ακόμα και αυτούς τους λιγοστούς πόρους που έχει ανάγκη σε άλλους πιο κρίσιμους τομείς ο τόπος.

        Είναι πολλά τα ζητήματα που θα  απασχολήσουν το συνδικαλιστικό μας όργανο όπως οφείλουμε, για να είμαστε συνεπείς απέναντι στους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν, την   κοινωνία που υπηρετούμε αλλά και τη δική μας αξιοπρέπεια. Έτσι, υπάρχει ένα τεράστιο θέμα που για μας βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα : ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

        Γνωρίζουμε για τις επιτροπές «αξιολόγησης» και «παραλαβής» ότι δεν ακολουθείται η διαδικασία που ορίζει ο νόμος και κατά συνέπεια δεν διασφαλίζεται η διαφάνεια αλλά εκ των υστέρων οι συνάδελφοι μας να είναι αναγκασμένοι να υπογράψουν πρωτόκολλα αναλαμβάνοντας ευθύνη που δεν τους ανήκει.    Από καύσιμα μέχρι ανταλλακτικά και εκατοντάδες άλλα είδη που έχει ανάγκη ο Δήμος, οι αυθαίρετες πρακτικές και λογικές ιδιοκτησίας έχουν φέρει τους αρμόδιους συναδέλφους προ αδιεξόδου και γρήγορα τη λειτουργία του Δήμου σε εμπλοκή.

        Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Δημοτική Αρχή ας αναλογιστεί τις ευθύνες της . Από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αταλάντευτοι στην εφαρμογή του νόμου, στην διασφάλιση της πλήρους διαφάνειας και τέλος στην προάσπιση της αδιαμφισβήτητης ακεραιότητας και αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας.

                                                               Για το Δ.Σ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                                                            

Λ. Καρακούρος                                                                                            Αλ. Γαϊτάνος

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΟΧ- νέο Δ.Σ.
Επόμενο άρθροCITRUS: Αναπηρία και επιβίωση σε περίοδο εθνικής κρίσης