Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για ναυτική εκπαίδευση

Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για ναυτική εκπαίδευση

19

 Ερώτηση για τη ναυτική εκπαίδευση και ειδικότερα για τη λειτουργία των Ακαδημιών και των Κέντρων Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ & ΚΕΣΕΝ) κατέθεσε  στις 2/8/2011, ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής, Κωστής Μουσουρούλης.


Ο Βουλευτής στην Ερώτησή του επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στις ΑΕΝ και στα ΚΕΣΕΝ η διαρκής μεταφορά της αρμοδιότητας για τη ναυτική εκπαίδευση από Υπουργείο σε Υπουργείο, ο κατακερματισμός του Λιμενικού Σώματος, το οποίο στελεχώνει τις σχολές, η ανεπαρκής χρηματοδότηση του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης και οι ελλείψεις σε προσωπικό.

 

Ο Κωστής Μουσουρούλης ζητά να ενημερωθεί για την προβλεπόμενη οργανική δύναμη του Λιμενικού Σώματος που στελεχώνει την κάθε ΑΕΝ, την επάρκεια σε μόνιμο προσωπικό και ειδικότερα για Πλοιάρχους και Μηχανικούς Α’ τάξης, καθώς και το ύψος της προβλεπόμενης χρηματοδότησης.

 

Τέλος, θέτει προς τους αρμόδιους Υπουργούς θέμα συνολικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και ζητά να διευκρινιστεί αν υπάρχει πρόθεση χωρικής αναδιάρθρωσης των ΑΕΝ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑγροτουρισμός και Νέοι Αγρότες στην Χίο
Επόμενο άρθροΛΑΣ: αίτημα για έκτακτο Δ.Σ. για τη ΔΗΚΕΧ