Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη προς υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για πύλη εισόδου

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη προς υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για πύλη εισόδου

21

Επιστολή προς τον Κώστα Σκανδαλίδη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, απέστειλε στις 2/8/11 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης με αίτημα τον ορισμό της Χίου ως πύλη εισόδου για προϊόντα τρίτων χωρών προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Συγκεκριμένα ο κ. Γανιάρης σημειώνει: 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Επανέρχομαι με την παρούσα επιστολή μου στην πρόταση την οποία είχα διατυπώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου (7/6/2011) το οποίο είχε πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή σας στη Χίο, σχετικά με την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Χίου, ως Πύλης Εισόδου για τα προϊόντα τρίτων χωρών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, με διαμόρφωση κατάλληλων υποδομών για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου.

Είμαι βέβαιος ότι, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία, μια ανάλογη πρωτοβουλία, θα είχε πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην τοπική οικονομία και θα επιδρούσε θετικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Προκειμένου να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα είναι απαραίτητη η θεσμική κατοχύρωση της θέσης της Χίου ως πύλης εισόδου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και η χρηματοδότηση της διαμόρφωσης των απαραίτητων υποδομών.

Ευελπιστώ ότι κατανοείτε το εύλογο του αιτήματός μας και θα είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε απαραίτητη διευκρίνιση ή συνεργασία.  

Με εκτίμηση

 

Κωνσταντίνος Γανιάρης

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ