Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δήλωση Κωστή Μουσουρούλη για την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στον κλάδο της...

Δήλωση Κωστή Μουσουρούλη για την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης

13

 Ο Βουλευτής Νομού Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Μουσουρούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των δηλώσεων του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών για τη ʽʽνέα φορολογική μεταρρύθμισηʼʼ, την 14η τους τελευταίους 15 μήνες, τίθεται σε εφαρμογή, από την 1η Σεπτεμβρίου, η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη εστίασης από 13% σε 23% (από 9% σε 16% για τα νησιά με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ).

Η κατά 77% αύξηση του κόστους πλήττει άμεσα τον τουρισμό, τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και την απασχόληση στον κλάδο της εστίασης. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι ο φαύλος κύκλος της αύξησης των φόρων προκαλεί ακριβώς τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα: Μείωση των εσόδων, αύξηση της φοροδιαφυγής, αύξηση των λουκέτων.

Επιπλέον, η απόφαση καταργεί ότι πετύχαμε με τη Συνθήκη Προσχώρησης στην τότε ΕΟΚ για μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση ως κατʼ εξοχήν τουριστική χώρα. Δεν λαμβάνει υπόψη της ούτε μελέτες για την θετική επίπτωση στην ανάπτυξη από το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, ούτε το γεγονός ότι άλλες ανταγωνιστικές χώρες έχουν συντελεστές κάτω από 10%, αλλά πολύ περισσότερο την κοινή λογική.

Η καταστροφική φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί την περιφέρεια και ειδικότερα τη νησιωτική Ελλάδα σε μαρασμό, εντείνοντας την ύφεση και προκαλώντας ανεπανόρθωτες κοινωνικές επιπτώσεις. Η Χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση όσο ακολουθείται τέτοιας μορφής αντιαναπτυξιακή οικονομική πολιτική. Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα όπως χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για όλους τους κλάδους του τουρισμού, τα οποία διεθνείς οργανισμοί αναγνωρίζουν ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση. Μόνο η μνημονιακή Κυβέρνηση κωφεύει, παραπέμποντας σε αναπτυξιακές λύσεις που θα δώσει κάποια στιγμή στο μέλλον, το οποίο και υπονομεύει συστηματικά.»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: «Εγκαταλελειμμένα» παιδιά στα νοσοκομεία
Επόμενο άρθροΕκθεση Ν. Χατζή “20+1”