Αρχική Νέα Τοπικά Στην αντεπίθεση ο Δήμος Χίου για τις προμήθειες

Στην αντεπίθεση ο Δήμος Χίου για τις προμήθειες

18

   «Οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου, το Τμήμα Προμηθειών και κάθε εμπλεκόμενος ακολουθούν όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι’αυτό ακριβώς το λόγο στο ξεκίνημά του νέου Δήμου υπήρχαν καθυστερήσεις και ελλείψεις σε βασικά είδη προμηθειών επειδή έπρεπε να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη νόμιμη διαδικασία», απαντά η Δημοτική Αρχή Χίου στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου σχετικά με τις διαδικασίες που τηρούνται στις προμήθειες.

Παράλληλα, και μετά την παρέμβαση στο θέμα και της νεολαίας της ΝΔ στη Χίο, όπου ζητούσε «μετά από ανακοίνωση , του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Χίου, την παρέμβαση της δικαιοσύνης και του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης , προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες κατά της Δημοτικής Αρχής Χίου»,
ο Δήμος Χίου απαντώντας ταυτόχρονα
στο Σύλλογο των Εργαζομένων και στην ΟΝΝΕΔ, ζητά από όποιον έχει κάτι συγκεκριμένο να αντιπαραθέσει για συγκεκριμένη προμήθεια να το καταγγείλει εγγράφως για να υπάρξει οποιαδήποτε διερεύνηση του θέματος.

«Αόριστες καταγγελίες και « ψάρεμα στα θολά νερά» εξυπηρετούν μόνο συνδικαλιστικές και πολιτικές σκοπιμότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά και δηλώνει ότι ο Δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του.

«Θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα εάν συνεχιστεί η διοχέτευση οτιδήποτε αναφορών ή καταγγελιών χωρίς τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα αποδεικνύουν την ύπαρξή τους . Παραπληροφόρηση, εντυπωσιασμός ,πολιτικαντισμός και λαϊκισμός τέλος», καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χίου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Σε απάντηση της επιστολής του Σωματείου Εργαζομένων και της ΟΝΝΕΔ σχετικά με την διαδικασία που ακολουθείται στο Δήμο Χίου για τις προμήθειες καυσίμων και ανταλλακτικών γενικά θέλουμε να παραθέσουμε τα εξής:

  Οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου, το Τμήμα Προμηθειών και κάθε εμπλεκόμενος ακολουθούν όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι’αυτό ακριβώς το λόγο στο ξεκίνημά του νέου Δήμου υπήρχαν καθυστερήσεις και ελλείψεις σε βασικά είδη προμηθειών επειδή έπρεπε να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη νόμιμη διαδικασία.

  Ως εκ τούτου απαντώντας ταυτόχρονα και στο Σύλλογο των Εργαζομένων και στην ΟΝΝΕΔ, όποιος έχει κάτι το συγκεκριμένο να αντιπαραθέσει για συγκεκριμένη προμήθεια να το καταγγείλει εγγράφως για να υπάρξει οποιαδήποτε διερεύνηση του θέματος. Αόριστες καταγγελίες και « ψάρεμα στα θολά νερά» εξυπηρετούν μόνο συνδικαλιστικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

  Ενημερώνουμε τους πάντες ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις και καταγγελίες δεν θα φρενάρουν στο ελάχιστο τις προσπάθειες του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής για να συνεχίσουν το δημοτικό έργο. Αντίθετα επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα

μας και θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα εάν συνεχιστεί η διοχέτευση οτιδήποτε αναφορών ή καταγγελιών χωρίς τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα αποδεικνύουν την ύπαρξή τους .

  Παραπληροφόρηση, εντυπωσιασμός ,πολιτικαντισμός και λαϊκισμός τέλος.

 

 

                                                          Από το Γραφείο Τύπου

 

                                                             Του Δήμου Χίου

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στην περιοχή του Λιλικά- ΤΩΡΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
Επόμενο άρθροΠολιτιστικές εκδηλώσεις 12-16/8, που θα πάτε το τριήμερο