Αρχική Πολιτισμός Citrus: «Το ερωτευμένο αηδονάκι» Στον μαγευτικό κόσμο της Μπαρόκ μουσικής, 20/8

Citrus: «Το ερωτευμένο αηδονάκι» Στον μαγευτικό κόσμο της Μπαρόκ μουσικής, 20/8

41

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               

 

«Το ερωτευμένο αηδονάκι»

Στον μαγευτικό κόσμο της Μπαρόκ μουσικής

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Ώρα έναρξης: 21:00 μμ.

 

Ο πολυχώρος CITRUS στον Κάμπο της Χίου σας προσκαλεί σε μία βραδιά μουσικής μπαρόκ με τις εξαιρετικές μουσικούς Μέχτιλντ Σταρκ και Κατερίνα Κτώνα, το Σάββατο, 20 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην «Καλή Αυλή».

 

Το φλάουτο με ράμφος και το τσέμπαλο είναι ένας υπέροχος ηχητικός συνδυασμός που στην εποχή του μπαρόκ ενέπνευσε τους μεγαλύτερους συνθέτες ,όπως τον Bach, τον Handel, τον Vivaldi , οι οποίοι έγραψαν τα ωραιότερα έργα για αυτά τα δύο όργανα.

 Η Mechthild Stark (φλάουτο με ράμφος) και η Κατερίνα Κτώνα (τσέμπαλο), με σπουδές και οι δύο στην Γερμανία και το Βέλγιο, είναι καταξιωμένες παρουσίες στον χώρο της μπαρόκ μουσικής στην Ελλάδα. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη των συνόλων μπαρόκ Κέλσος και Sinfonia αντίστοιχα. Συμμετέχοντας σε συναυλίες και σεμινάρια συμβάλλουν στη διάδοση της παλιάς μουσικής στον ελληνικό χώρο.

 Για την εμφάνισή τους στην αυλή του Citrus επέλεξαν ένα πρόγραμμα που, κατά την άποψή τους, ταιριάζει απόλυτα με το περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι μια νοσταλγική βραδιά άλλων εποχών στους κήπους των αρχοντικών, με συνθέσεις των Telemann, Vivaldi, Couperin, κ.ά.

 Είσοδος 10 ευρώ.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροCitrus: έκθεση φωτογραφίας με την άγρια φύση της Χίου και απονομή βραβείων
Επόμενο άρθροΧαλκειός: 4ο φεστιβαλ παραδοσιακων χορών <εν τω χορω΄ το ευ΄>