Αρχική Απόψεις Aρθρα Παύλος Καλογεράκης: πρόταση πεζοδρόμησης του ιστορικού “τριγώνου”

Παύλος Καλογεράκης: πρόταση πεζοδρόμησης του ιστορικού “τριγώνου”

27


Την πρότασή του για πεζοδρόμηση του ιστορικού “τριγώνου” της πόλης που οριοθετείται από την Ιερά Μητρόπολη, Βιβλιοθήκη και 1ο Γυμνάσιο (Γυμνάσιο Αρρένων) καταθέτει στο Δήμαρχο Χίου ο Παύλος Καλογεράκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης «Κοραής».
Συγκεκριμένα αναφέρει:

            “Κύριε Δήμαρχε,


 Επανέρχομαι με την παρούσα επιστολή μου σε ένα θέμα στο οποίο είχα αναφερθεί και προ ετών εγγράφως σε προκάτοχό σας. Πρόκειται, για το λεγόμενο ιστορικό τρίγωνο της πόλης μας το οποίο οριοθετείται από τη Μητρόπολη, τη Βιβλιοθήκη και το 1ο Γυμνάσιο.  Είναι ανάγκη η περιοχή αυτή να αποκτήσει, επί τέλους, τον σωστό πολεοδομικό χαρακτήρα και να αναδειχθεί όπως αρμόζει και στα ιστορικά κτήρια της.

Το γεγονός ότι κατά το διάστημα αυτό επισκευάζεται το 1ο Γυμνάσιο και έτσι θα φανεί ακόμα περισσότερο η ομορφιά του, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να προγραμματιστεί και ένα έργο αξιοπρεπούς ανάπλασης των δρόμων της περιοχής, προκειμένου να  δοθεί μια μικρή ανάσα ποιότητας ζωής στην πόλη μας:

Πεζοδρόμηση της οδού Ζολώτα, μεταξύ 1ου Γυμνασίου και 11ου Δημοτικού. Ήδη ο δρόμος αυτός είναι κλειστός για τις ανάγκες της επισκευής και δεν έχει δημιουργηθεί απολύτως κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία. Πεζοδρόμηση επίσης και της οδού Σκυλίτση μπροστά στη Μητρόπολη. Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, και από τις δύο πλευρές, της οδού Φιλίππου Αργέντη από τη Βιβλιοθήκη μέχρι το 11ο Δημοτικό. Επισκευή των βοτσαλωτών. Φύτευση πρασίνου. Τοποθέτηση φωτιστικών και παγκακιών. Χρήση απλών υλικών.

Λίγα τα απαιτούμενα χρήματα , πολλή η ομορφιά. Νάρθει μια ευγενική ηρεμία στη γειτονιά, που αρμόζει στη χρήση των κτηρίων αλλά και στην πολιτισμική μας κληρονομιά. Θα είναι μια σημαντική προσφορά προς τους κατοίκους και μια  ωραία εικόνα της πόλης μας για τους επισκέπτες της..

 

                                                                                                 Μετά τιμής

                                                                                         Παύλος Καλογεράκης