Αρχική Πολιτισμός Επανάληψη παραστάσεων για τη ζωή και το έργο του Φ. Αγγουλέ

Επανάληψη παραστάσεων για τη ζωή και το έργο του Φ. Αγγουλέ

27

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το προσεχές Σάββατο, 27 και την Κυριακή, 28 Αυγούστου, στην αυλή του Α΄ Δημοτικού σχολείου Βροντάδου (Αγίου Γεωργίου), ώρα  9 το βράδυ, επαναλαμβάνεται από ομάδα μαθητών και αποφοίτων του Γενικού Λυκείου Βροντάδου η παράσταση με θέμα τη ζωή και το έργο του Φώτη Αγγουλέ.

Πρόκειται για τη θεατρική σύνθεση με τίτλο: Φώτης Αγγουλές: πορεία στο φως και το σκοτάδι της ζωής του της φιλολόγου Στέλλας Τσιροπινά, σε σκηνοθετική επιμέλεια της ίδιας.

 Η πλοκή της σύνθεσης αυτής υφαίνεται με καίρια γεγονότα της ζωής τού ποιητή και υπαρκτά -στο σύνολό τους σχεδόν- πρόσωπα του οικογενειακού και κοινωνικού του περίγυρου, ενώ διανθίζεται με ποιήματά του και αυθεντικές σκέψεις του, που έχουν ανασυρθεί από τα σκόρπια στις τοπικές χιακές εφημερίδες άρθρα του.

Οι παραστάσεις, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, τελούν υπό την αιγίδα του Συλλόγου Φιλολόγων Χίου και είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Φώτη Αγγουλέ, τιμώντας τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, ως ένα ελάχιστο αντίδωρο σε όλα όσα εξακολουθούν να μας φιλοδωρούν η Ποίηση, οι Ιδέες και η Ανθρωπιά του.

 

             Από τη Διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Βροντάδου Χίου

          

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρογραμματική Σύμβαση Περιφέρειας με υπουργείο Παιδείας για ΙΕΚ
Επόμενο άρθροΤη Δευτέρα στις 08:00 ανακοινώνονται οι βάσεις