Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αίτημα Μουσουρούλη για συζήτηση στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Αίτημα Μουσουρούλη για συζήτηση στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

18

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ειδική συζήτηση για τις προοπτικές και τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναμένεται να προγραμματιστεί στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Χίου και Υπεύθυνου Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής, Κωστή Μουσουρούλη.

 

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ν. Χίου, τον Αύγουστο απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και στη συνέχεια κατέθεσε έγγραφο αίτημα προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Χρύσα Αράπογλου. Το αίτημα συνυπογράφουν είκοσι ένας (21) Βουλευτές- μέλη της Επιτροπής, από τέσσερα (4) κόμματα, γεγονός που, βάσει του Κανονισμού, καθιστά υποχρεωτική τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

 

Ο Κωστής Μουσουρούλης με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για πιθανή περιθωριοποίηση του Ιδρύματος και ζητούσε την ανάληψη πρωτοβουλίας στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να διασφαλιστεί όχι μόνο η απρόσκοπτη εκπαιδευτική και ερευνητική του δραστηριότητα, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξή του.

 

Σημειώνεται ότι την επιστολή υπογράφουν οι Βουλευτές: Τσαμπίκα Ιατρίδη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Σπυρίδων Γαληνός, Σάββας Αναστασιάδης, Ιωάννης Ιωαννίδης, Ιωάννης Ανδριανός, Δημήτριος Τσουμάνης, Σπυρίδων Ταλιαδούρος, Κώστας Κουκοδήμος, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Λυκουρέτζος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Καραγκούνης (Νέα Δημοκρατία), Γιάννης Βούρος, Μάγια Τσόκλη (ΠΑΣΟΚ), Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Ανατολάκης, Βαΐτσης Αποστολάτος (ΛΑΟΣ), Αναστάσιος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), Σωτήρης Χατζηγάκης, Γρηγόρης Ψαριανός (Ανεξάρτητοι).

 

Διαφήμιση