Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ: Επιστολή για τις επιχορηγήσεις στα σωματεία

ΛΑΣ: Επιστολή για τις επιχορηγήσεις στα σωματεία

13

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ



Αγαπητοί κύριοι.

Πρόσφατα έγιναν αρκετές καταγγελίες προς τη Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου , που αφορούν τόσο τον τρόπο κατανομής των επιχορηγήσεων στα σωματεία , όσο και το ύψος αυτών, που γεννούν πολλά ερωτηματικά.

Οι παραπάνω καταγγελίες επιβεβαιώνουν την κριτική της παράταξής μας που ασκήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο περί άνισης και εν πολλοίς ρουσφετολογικής κατανομής είτε σε σωματεία με ανύπαρκτη δράση είτε σε επαγγελματικά σωματεία που ήδη επιχορηγούνται από άλλες πηγές, ενώ σωματεία με πολυσχιδή δράση που προάγουν το μαζικό Λαϊκό αθλητισμό και πολιτισμό είτε πήραν ψίχουλα είτε έμειναν έξω από την επιχορήγηση.

Το τελευταίο κρούσμα αφορά στο ποδοσφαιρικό σωματείο της Ένωσης Συκιάδας – Λαγκάδας και το Λαίλαπα που επιχορηγήθηκαν με 500 ευρώ(!!!!) και μάλιστα δεν τα πήραν με το αιτιολογικό ότι δεν προσκόμισαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ενώ δεν ειδοποιήθηκαν. Η αρμόδια για το θέμα ειδική σύμβουλος του Δημάρχου ενημέρωσε ότι τους έπαιρνε τηλέφωνο και δεν απαντούσαν.

Καταλαβαίνετε ότι αυτά δεν είναι σοβαρές αιτιάσεις και ευτελίζουν ακόμα περισσότερο την εικόνα που δημιουργεί η επιχορήγηση αυτών των σωματείων με τα 500 ευρώ.

Απαιτούμε άμεσα να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασιστεί η επιχορήγηση τους όχι μόνο με τα 500 ευρώ αλλά ενισχυμένη ανάλογα με το έργο που επιτελούν όχι μόνο τα συγκεκριμένα σωματεία αλλά και όσα έχουν μείνει έξω.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

 

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

Σημείωση chiosnews.com: τουλάχιστον απαράδεκτη είναι από πλευράς ΛΑΣ η εμπλοκή μιας εργαζόμενης στον τρόπο με τον οποίο πολιτικά χειρίζεται μια δημοτική αρχή το θέμα των επιχορηγήσεων προς τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία.
Για την ιστορία πάντως στο επιστολόγραφο του ποδοσφαιρικού σωματείου Ενωση Συκιάδας- Λαγκάδας δεν υπάρχει τηλέφωνο ή mail….  

Διαφήμιση