Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Καήκαμε αλλά όχι σαν… πυρόπληκτοι

Καήκαμε αλλά όχι σαν… πυρόπληκτοι

43

{fnc titlos}ΔΕΝ περιλήφθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές η Χίος και έτσι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν δικαιούται το επίδομα των 120.000 δραχμών που έλαβαν στις άλλες περιοχές της χώρας για τις πυρκαγιές πριν από δυόμισι περίπου χρόνια.
Αυτή την απάντηση έλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Βαρίνος από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας.
λυτικά η απάντηση έχει ως εξής:
«Mετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2000, η κυβέρνηση εξήγγειλε δέσμη μέτρων, με σκοπό την ανακούφιση και οικονομική στήριξη των πληγεισών περιοχών της χώρας. Mεταξύ των μέτρων αυτών προβλέφθηκε και παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 352 Eυρώ (120.000 δρχ.) στους συνταξιούχους του OΓA, που κατά την ημερομηνία των πυρκαγιών, διέμεναν μόνιμα στις πληγείσες περιοχές.
Ως πυρόπληκτες περιοχές θεωρούνται εκείνες, όπως οριοθετούνται με Kοινές Yπουργικές Aποφάσεις των Yπουργών Eθνικής Oικονομίας, Oικονομικών, Eσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Aποκέντρωσης και ΠE.XΩ.ΔE. Aρμοδιότητα για την οριοθέτηση κάποιας περιοχής ως πυρόπληκτης, έχει το Yπουργείο ΠE.XΩ.ΔE. Aπό τις οριοθετημένες περιοχές που αναφέρονται στις Kοινές Yπουργικές Aποφάσεις δεν περιελήφθησαν οι περιοχές της νήσου Xίου και ως εκ τούτου δε δικαιούνται την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟμογενειακές εκδόσεις στην Αυστραλία
Επόμενο άρθροΚάλαντα στα Κουρούνια